Οι σκόρπιες σκέψεις της Παρασκευής

Οι σκόρπιες σκέψεις του Χρήστου Βαρδάτσικου είναι κι αυτήν την Παρασκευή εδώ. Σήμερα έχει απ' όλα, από Γιάννη Αντετοκούνμπο μέχρι πόσο πιο τυχερή μπορεί να γίνει η Γιουβέντους.


-Μοναδικά πράγματα κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο-έχει απίθανη συμμετοχή στο παιχνίδι σε μια πολύ άσχημα σχεδιασμένη ομάδα. Ίσως βέβαια αυτό και να τον βοηθάει να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά για να γίνει συνολικά καθοριστικός, πρέπει να μάθει να απειλεί σταθερά και πίσω από τα 6 μέτρα.

-Πλάκα έχουν στον ΠΑΟΚ. Εκεί που δεν ξέρεις ποιον να κατηγορήσεις βλέποντας την ομάδα να στήνεται άψογα στο γήπεδο και να μη μπορεί να φέρει αποτελέσματα χάνοντας ήδη ένα στόχο, πάει και κάνει το μπαμ μέσα στην Ιταλία, που μπορεί εν τέλει να μην είναι καν αρκετό για να προκριθεί. Οι χειρότερες χρονιές για μια ομάδα στην οικονομία του χρόνου δεν είναι αυτές που πάνε καταστροφικά από την αρχή μέχρι τη λήξη τους. Είναι αυτές που κάθε τρεις αγωνιστικές δημιουργείς προσδοκίες που στο τέλος διαψεύδονται, διαλύοντας το σχεδιασμό και της επόμενης χρονιάς.

-Προσδοκίες που γκρεμίζουν ό,τι καλό προσπαθεί εδώ και χρόνια να χτίσει ο Παναθηναϊκός. Με αυτό το μπάτζετ δεν είναι παράλογες οι πορείες που κάνει, αλλά αυτή η μανία μας να στεκόμαστε στα επιμέρους και όχι στη γενική εικόνα φέρνει διαρκή σύγχυση στο αγωνιστικό τμήμα. Με κανονικές επιλογές και αφού τα λεφτά είναι συγκεκριμένα, ή ακριβή επίθεση θα έχεις ή ακριβή άμυνα. Αλλιώς, εκπτώσεις στην ποιότητα και στα δύο. Όταν ο κόσμος το καταλάβει, αυτομάτως η ηρεμία θα ανεβάσει την ομάδα ένα επίπεδο.

-Δεν έχει το Θεό του ο Κουαρέσμα. 'Όχι ότι τον είχε και ποτέ. Πέναλτι στο 1-3 της Μπενφίκα, δοκάρι και μέσα. Σέντρα στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού με ραμπόνα, 3-3. Αυτός ο παίκτης είναι το πιο κραχτό παράδειγμα του πώς μπορείς να πετύχεις πολύ λιγότερα απ'όσα ορίζει το ταλέντο σου.


-Πραγματική θλίψη προκαλεί η Ίντερ. Το καταλαβαίνω να αδιαφορεί για το Europa σε μια μεταβατική χρονιά, αλλά η ομάδα έχει κι ένα ειδικό βάρος να υποστηρίξει. Το να βγει τελευταία σε όμιλο με Σαουθάμπτον, Σπάρτα Πράγας και Χάποελ Μπέερ Σέβα είναι μια μαύρη κηλίδα στην πρόσφατη ιστορία της.

-Ανυπέρβλητο χιούμορ πρέπει να διαθέτεις για να αντιμετωπίσεις όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό γιατί οι ιθύνοντες (που ούτε αφελείς είναι ούτε άσχετοι), είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα -κυριολεκτικά τα πάντα- για να εξασφαλίσουν τα χρήματα του συνδρομητικού καναλιού, αδιαφορώντας πλήρως αν εξευτελίζονται στα μάτια της κοινής γνώμης. Έτσι κι αλλιώς ξέρουν ότι επιπλέον εισιτήρια δεν πρόκειται να πουλήσουν . Τα χρήματα της NOVA είναι που θα εξασφαλίσουν τη μακροημέρευσή τους στα πράγματα, παρότι κάθε δεύτερη μέρα τους βλέπεις να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι θέλουν να φύγουν (χαχαχαχαχαχαχα!). Το λέγαμε και την προηγούμενη βδομάδα: στο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, μόνο η τηλεόραση μπορεί να δώσει άμεση λύση.


-Ώρες ώρες η ρέντα των Ιταλών είναι εξοργιστική. Εν προκειμένω της μόνης σοβαρής ιταλικής ομάδας. Σε ένα ματς που η Γιουβέντους ήθελε μόνο νίκη, με τη Σεβίλλη να σφυροκοπάει από το πρώτο λεπτό και να πετυχαίνει γκολ, εκεί που λες ότι το τρένο σφύριξε, έρχεται αποβολή (δίκαιη) από το πουθενά και όλα γυρίζουν τούμπα. Πρέπει να φάνε πολλά ψωμιά οι υπόλοιποι για να αποκτήσουν τέτοια αύρα.


Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου