Σε αναζήτηση νεας ταυτοτητας


Το πρώτο δείγμα της δουλειάς του Πογέτ είναι πλέον γεγονός. Έχει αρχίσει να περνάει τη δική του φιλοσοφία και κάθε βδομάδα βλέπουμε ότι η ομάδα της ΑΕΚ προσπαθεί να προσθέσει κάτι ακόμα στο παιχνίδι της. Ας κάνουμε λοιπόν ένα πρώτο μίνι απολογισμό για τη μέχρι τώρα πορεία της «εποχής Πογέτ». Γράφει ο Σοφοκλής Λινάρδος.

Picture

Αλλαγή συστήματος και λογικής στους αγώνες. Επί ημερών Δέλλα η «Ένωση» έπαιζε ένα παιχνίδι κατοχής. Αρκετές φορές ανούσιας, αφού οι κλειστές άμυνες του ελληνικού πρωταθλήματος «ξεκλειδώνονταν» πολύ δύσκολα. Ο νέος προπονητής προτιμάει να περιμένει η ομάδα στο δικό της μισό και να χτυπάει στη κόντρα. Ριψοκίνδυνο όπως φαίνεται καθώς η άμυνά της δεν εμπνέει μεγάλη σιγουριά.
 
Φαίνεται η διαφορά εμπειρίας στον πάγκο όμως. Ο Δέλλας προσπαθούσε σιγά-σιγά να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο ακόμα και αν αρκετές φορές θυσίαζε το αποτέλεσμα και δήλωνε ικανοποιημένος μόνο από την εμφάνιση. Από την άλλη ο Πογέτ κάνει ότι χρειάζεται απλά για να κερδίζει. Σε πολλά παιχνίδια η ΑΕΚ ψάχνει τη νίκη ακόμα και με μισό γκολ.
 
Οι αριθμοί στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο δεν λένε πάντα την αλήθεια. Από εκεί που υπήρχε συντριπτική διαφορά στη κατοχή και στις τελικές της ΑΕΚ πλέον παρατηρούμε ένα πιο προσεγμένο παιχνίδι ειδικά όταν προηγείται. Τις περισσότερες φορές κλείνεται όλη ομάδα στα καρέ της και ελπίζει σε μια φάση για να κλειδώσει την νίκη.
 
Ο απολογισμός ωστόσο δεν είναι και τόσο καλός. Η  ένωση έχασε πρώτη φορά εντός έδρας επί ημερών Πογέτ (μάλιστα δυο φορές) και οι εμφανίσεις δεν δείχνουν ότι στο φινάλε της σεζόν με μαζεμένα ντέρμπι θα καταφέρει να πετύχει κάτι καλό. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πολλά, ειδικά αν γίνουν σωστές μεταγραφές τώρα. Ο στόχος για έναν τίτλο από φέτος είναι εφικτός καθώς το κύπελλο είναι μια διαφορετική κατάσταση. Υπομονή λοιπόν και ας ελπίσουμε ότι το 2016 θα γίνει η αρχή για πολλούς τίτλους και διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων.

Υ.Γ. Καλή χρόνια και το 2016 να είναι «κιτρινόμαυρο».

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου