Φορτουνης... λιρα εκατο

Ο Δαβίδ Πάλλης γράφει στο Mixer για την... αποκάλυψη του φετινού Ολυμπιακού, Κώστα Φορτούνη.

Picture

Είναι ο παίκτης που έχει χαρακτηριστεί ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης του Ολυμπιάκου στην μετά Τσόρι εποχή . Ένα παιδί αδικημένο διότι θα μπορούσε να έχει πιο γρήγορη και ουσιώδη εξέλιξη στην καριέρα του Όταν από πιτσιρικάς ήταν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού,  δεν του έδειξαν εμπιστοσύνη και δεν του έδωσαν την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί παίζοντας με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αυτοί που τον εμπιστεύτηκαν ήταν οι ιθύνοντες του Αστέρα Τρίπολης και δικαιώθηκαν αφού ο Φόρτουνης έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις και κέρδισε τον σεβασμό και το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων της Ελλάδας. Όμως προτίμησε την προοπτική του εξωτερικού με την πρόταση που του ήρθε από την Γερμάνικη Κάιζελσλάουτερν. Μέσω των εμφανίσεων του στο γερμανικό πρωτάθλημα ήρθε και η κλήση του στην Εθνική Ελλάδας και συμμετοχή του στα τελικά του Euro 2012 και του Μουντιάλ 2014.

Η συνέχεια στη καριέρα του στο γερμανικό πρωτάθλημα δεν ήταν ανάλογη και ο Φόρτουνης έδειξε ότι θέλει να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα και το βρήκε μέσω του Ολυμπιακού. Ήξερε ότι για να σταθεί παίζοντας στον Ολυμπιακό πρέπει να δουλεύει συνεχώς σκληρά καθημερινώς και να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει βασικό μέλος του ερυθρόλευκου ρόστερ. Ο Μίτσελ έδειξε από τις κινήσεις ότι δεν τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα και δεν του έδειχνε έμπιστοσυνη. Με την αλλαγή προπονητή στα μέσα της σεζόν και τον ερχομό του  Περέιρα ο Φορτούνης έπαιρνε θέση βασικού σε ρόλο 10αριου και άλλοτε έπαιζε μαζί με τον Τσόρι στη θέση του αριστερού εξτρέμ. Η εικόνα που έβγαζε ο Κώστας, μάς έδινε την εντύπωση ότι Τσόρι-Φόρτουνης θα σφάζονται για μια θέση στην ενδεκάδα. Και σίγουρα δίπλα στον Τσόρι έχει μάθει πάρα πολλά, αλλά χωρίς σκληρή δουλειά από τον ίδιο δεν θα γινόταν τίποτα.

Φέτος ο Μάρκο Σίλβα του έχει δώσει την... μπαγκέτα του δημιουργού, οργανωτή και εκτελεστή στα πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού και έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι μπορεί να καλύψει την απουσία του Τσόρι και με το παραπάνω. Ο Κώστας Φόρτουνης είναι γρήγορος.Του αρέσει να πατάει περιοχή και έχει καλή αντίληψη στον χώρο με την κίνηση χωρίς την μπάλα.

Με λίγα λόγια ο Κώστας Φόρτουνης δεν αποτελεί κεφάλαιο μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό Ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει καθημερινώς και μόνο κέρδος θα έχει. Επίσης, όσο απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας και έχει κλειστά τα αυτιά του από τα διάφορα διθυραμβικά σχόλια που ακούει αυτόν τον καιρό μόνο καλό θα είναι για εκείνον
.

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου