Το μελλον τους κρινεται κι εγω γελαω!

Αυτή την -100% ελληνική- νοοτροπία, που θέλει τους προπονητές να αλλάζονται σαν τα πουκάμισα, μετά από μία-δύο «στραβές», ποτέ δεν την κατάλαβα. Γράφει στο Mix This ο Κώστας Τάτσης.


Μείζονος σημασίας είναι το σημερινό ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο Φάληρο, λένε. Κρίνεται η παραμονή του Μπέντο από τη μία και του Κετσπάγια από την άλλη, λένε. Κανονικά, δεν θα έπρεπε να κρίνεται η παραμονή κανενός, λέω εγώ. Πόσο μάλλον του Τιμούρ, ο οποίος τα πάει μια χαρά με την Ένωση. Είτε σας αρέσει, είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια.

Δείχνει να το... χάνει ο Μπέντο

Αυτό που συνέβη στο «Καραϊσκάκης» στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΑΠΟΕΛ δεν είναι καλός οιωνός. Ο Φορτούνης με τον Τσόρι σχολίαζαν στον πάγκο τις επιλογές του προπονητή. Κάτι που κάνουν πάρα πολλοί αθλητές, είτε έχουν δίκιο, είτε άδικο. Το θέμα είναι ότι ο Πορτογάλος τα έκανε... σαλάτα εκείνο το βράδυ. Όπερ σημαίνει πως αμφότεροι δυσανασχέτησαν με το δίκιο τους. Δεν γίνεται να παίζει ο Φορτούνης και να εκτελεί τα στημένα ο Σεμπά. Δεν γίνεται να είναι ο Τσόρι έξω. Ένας άνθρωπος που μπαίνει στο χορτάρι και σπρώχνει όλη την ομάδα προς τη νίκη.

Επίσης, είναι ανήκουστο και είχα να το δω από τότε που στο τιμόνι των Πειραιωτών ήταν ο Ζίκο, να αλλάζει την... αλλαγή ο προπονητής, επειδή δεν άρεσε στον κόσμο ή στον παίκτη. Λίγο αργότερα βέβαια βγήκε και τόνισε πως ήταν λάθος η συνεννόηση. Όμως, στη ζωντανή ροή, δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. Ο Μπέντο κάνει ένα λάθος. Προσπαθεί να πάει με τα «νερά» των ανθρώπων της ομάδας. Προσπαθεί να γίνει αγαπητός στην εξέδρα με λάθος τρόπο. Ένας προπονητής έχει τις απόψεις και τις επιλογές του. Πρέπει να τις υποστηρίζει και να μην κάνει πίσω σε κάθε «γιούχα» που ακούει. Ούτως ή άλλως, στην Ελλάδα το βρίσιμο και τα παρατεταμένα «ου», από τους... πειρατές φιλάθλους είναι σύνηθες φαινόμενο.

Όπως και να ‘χει, θεωρώ πως ακόμη κι αν χάσει απόψε ο Ολυμπιακός, ο Πάουλο Μπέντο πρέπει να μείνει στον πάγκο. Ας τον αφήσουν να δουλέψει. Η ομάδα δεν είναι δική του. Το λάθος δεν είναι δικό του. Άλλος έκανε την προετοιμασία, τον σχεδιασμό, τις μεταγραφές και την... επιλογή προπονητή.

Αφήστε τον Κετσπάγια ήσυχο

Πάμε τώρα στο Τιμούρ. Τον άνθρωπο που ανέλαβε να χτίσει την ΑΕΚ από την αρχή. Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού και της Ανόρθωσης θέλει να γίνει ο τιμονιέρης της Ένωσης και αυτός που θα την οδηγήσει ξανά στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Βέβαια, όπως όλα δείχνουν, κάποιοι δεν επιθυμούν να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του. Αμέσως μετά το 0-0 με τον Ηρακλή στο «Σπύρος Λούης» άρχισαν οι φήμες περί αποχώρησης και το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους έγινε «κρίσιμο» για την παραμονή του στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Αλήθεια όμως, από πού και ως πού προκύπτει κάτι τέτοιο; Ο Κετσπάγια για ποιο λόγο να φύγει; Για τους επτά βαθμούς που έχει μαζέψει σε τρεις αγώνες; Για την συγκομιδή τερμάτων (6-1) στο πρωτάθλημα; Δεν υπάρχει κανένα νόημα. Δεν υπάρχει καμία βάση σε αυτή τη φήμη. Ο άνθρωπος προσπαθεί με όσα «όπλα» διαθέτει να κάνει το καλύτερο για την ομάδα που αγαπά και αυτή με τη σειρά της είναι έτοιμη να τον... προδώσει; Δεν στέκει αυτό. Θα είναι -ακόμη ένα- «φάουλ» της διοίκησης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να χάνει την εμπιστοσύνη πολλών φιλάθλων.

Και ας υποθέσουμε ότι χάνει η ΑΕΚ στο Φάληρο και απομακρύνεται από τον πάγκο της ο Τιμούρ. Τι θα αλλάξει; Θα ξεπεράσει το πρόβλημα στο πόδι του πιο γρήγορα ο Αντρέ Σιμόες; Θα ξεκινήσει να παίζει το ποδόσφαιρο, που όλοι περιμένουν, ο Ούγκο Αλμέιδα; Θα βγάλει τη μάσκα ο «φρεσκοχειρουργημένος» Πέτρος Μάνταλος και θα αγωνίζεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα; Δεν υπάρχει λογική. Δεν πρέπει να «καρατομηθεί» ο Κετσπάγια.

ΥΓ: Αυτή την -100% ελληνική- νοοτροπία, που θέλει τους προπονητές να αλλάζονται σαν τα πουκάμισα, μετά από μία-δύο «στραβές», ποτέ δεν την κατάλαβα.

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου