Και ο... «Θειος» μπλεγμενος στα Panama Papers;

Ο γνωστός εκδότης Γιώργος Τράγκας φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να είναι μέτοχος της εταιρείας Tacana Portfolio η οποία εδρεύει στον Παναμά. Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.


Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα διαβάζοντας ότι ο Γιώργος Τράγκας, γνωστός και ως «Θείος» στους διαδρόμους των εφημερίδων, είναι ένας από τους επιχειρηματίες που φέρονται να εμπλέκονται στα PanamaPapers.
Σύμφωνα με το ThePressProject.gr, που επεξεργάζεται τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από μια παγκόσμια έρευνα του ICIJ, ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Ανεξαρτησία» και του περιοδικού “Crash”, φέρεται ως μέτοχος της ενεργής εταιρείας TACANA PORTFOLIO S.A. με έδρα τον Παναμά, και ημερομηνία ίδρυσης την 28η Νοεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με την Οpencorporates, μια βάση δεδομένων που έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία περισσότερων από 99.000.000 εταιρειών, ο κ. Τράγκας δεν εμφανίζεται ως μέτοχος της Tacana Portfolio, γεγονός που δείχνει ότι αν τα στοιχεία των PanamaPapers είναι ορθά και δεν πρόκειται για συνωνυμία, τότε ο γνωστός δημοσιογράφος είναι κρυφός μέτοχος της εταιρείας.
Κοσμογυρισμένος καθώς είναι, δεν θα μπορούσε η επιχειρηματική του δραστηριότητα να περιορίζεται μόνο μεταξύ Ελλάδας και Παναμά. Μια πιο προσεκτική ματιά στα έγγραφα του Παναμά δείχνει ότι ο μέτοχος της Tacana είναι κάτοικος... Λιβάνου.

Emporium 797, Center Rabieh, Main Road, Antelias - Lebanon
Η απάντηση του κ. Τράγκα σε όλα αυτά αναμένεται, όπως πάντα, θορυβώδης. Μερικά μικρόφωνα της ραδιοφωνικής του εκπομπής ίσως πέσουν θύματα αυτής της αποκάλυψης, η Μεταμόρφωση Αττικής ίσως μείνει ξάγρυπνη για μερικές μέρες μέχρι να κατευναστεί η οργή του, ενώ η πλούσια ελληνική γλώσσα πιθανόν να του φανεί τόσο φτωχή ώστε να χρειαστεί να αρχίσει τα… γαλλικά.
Όμως μια απάντηση είναι απαραίτητο να δοθεί.
Αντώνης Ρηγόπουλος

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου