Τα... ιπταμενα παιδια! (photostory)

Η Μυρτώ Μουζάκη βρέθηκε στο Σύνταγμα για το Athens Pole Vault και είδε τους αθλητές του άλματος επί κοντώ να κάνουν... θαύματα!


Ολοκληρώθηκε το 4ο Athens Street Pole Vault, που συμπεριέλαβε για πρώτη φορά και γυναίκες αθλήτριες και διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ στην πλατεία Συντάγματος. 

Ο σκοπός της διοργάνωσης ήταν να προσθέσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες στο «καλαντάρι» τους ακόμη ένα αθλητικό γεγονός στην προετοιμασία τους, αλλά και να γνωρίσει ο κόσμος από κοντά το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ.




Η ζέστη πολλή, αλλά αρκετός κόσμος βρέθηκε στις 14:30 στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει τα κορίτσια και τα αγόρια που τα έδωσαν όλα!



Οι… πρώτοι των πρώτων ήταν οι Ελληνικές συμμετοχές Κατερίνα Στεφανίδη και ο Κώστας Φιλιππίδης. Συγκεκριμένα ο Κώστας Φιλιππίδης με άλμα στα 5.70μ αναδείχθηκε νικητής, με τον Πολωνό Πιορτ Λίσεκ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με άλμα 5.60μ και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Δημήτρης Πατσουκάκης με 5.45.



Στην κατηγορία των γυναικών, η Κατερίνα Στεφανίδη προσπάθησε να καταρρίψει το ατομικό της ρεκόρ ανοικτού στίβου στα 4.74 αλλά δεν το κατάφερε μετά από τρεις προσπάθειες. 

Παρόλα αυτά, αναδείχθηκε νικήτρια με άλμα στα 4.65 ενώ την δεύτερη θέση κατέλαβε η Ρομπέιλις Πεϊνάλδο (Βενεζουέλα) 4.50μ. που εγκατέλειψε μάλιστα τον αγώνα λόγω ενός μικροτραυματισμού στον ώμο που προήλθε όταν έσπασε το κοντάρι στην προτελευταία της προσπάθεια.


Η έτερη Ελληνίδα Στέλλα – Ηρώ Λεδάκη δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,5 μέτρα αλλά ελπίζουμε να είναι η τρίτη συμμετοχή της Ελλάδας για το Ρίο καθώς μέχρι τα τέλη Ιουλίου υπάρχουν και άλλες αθλητικές διοργανώσεις που θα πάρει μέρος.







Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου