Να η ευκαιρια!

Απέχουμε μόλις λίγες μέρες από το Final-4 του Βερολίνου και ο Κώστας Κουτσαυλής σας παρουσιάζει λεπτομερώς έναν-έναν τους τέσσερις «μονομάχους» οι οποίοι θα προσπαθήσουν να «εκθρονίσουν» τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ξεκίνημα με το μεγάλο (κατά πολλούς) φαβορί, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.



Η ΤΣΣΚΑ εξακολουθεί να είναι για άλλη μια χρονιά το φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Αυτή η διαπίστωση κοντεύει να γίνει «παγκόσμια σταθερά», διότι αγνοεί την κούπα από το 2008, παρά το γεγονός πως φροντίζει να συμμετέχει (σχεδόν) ανελλιπώς στο μεγάλο ραντεβού των Final-4.

Πέρσι, ο κακός της δαίμονας, Ολυμπιακός, της έφραξε για άλλη μια φορά τον διάβα προς τη διάκριση. Φέτος είναι η μεγάλη της ευκαιρία, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα λείπουν από το Βερολίνο. Ο Ιτούδης, μπορεί να μην έχει την αστείρευτη ποιότητα στο ρόστερ του, όπως είχε την τύχη να διαχειριστεί ο Καζλάουσκας το 2012, αλλά έχει φτιάξει μια ομάδα συμπαγή και τακτικά προσηλωμένη.

Η ποιότητα μπορεί να μην μοιάζει αυτής των προηγούμενων χρόνων, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει. Ο Νάντο Ντε Κολό, μαζί με τον τρελάκια Τεόντοσιτς δίνουν το ρυθμό στα γκαρντ, με τον Φρίλαντ να δεσπόζει κάτω από τη ρακέτα. Απ' όλες τις ευκαιρίες που έχουν προκύψει σ' αυτή την ομάδα, αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη, ώστε να «ξεδιψάσει» μονομιάς την οκταετία ανομβρίας.



ΤΣΣΚΑ Μόσχας



Ο πρόεδρος: Αντρέι Βατούτιν
Ο προπονητής: Δημήτρης Ιτούδης



Το αστέρι: Νάντο Ντε Κολό 














Πιο ώριμος από ποτέ, ο 29χρονος Γάλλος γκαρντ έχει πάρει για τα καλά τη «μπαγκέτα» της ομάδας από τον αλλοπρόσαλλο Μίλος Τεόντοσιτς. Για την ακρίβεια του την έχει δώσει εν λευκώ ο Ιτούδης καθώς βλέπει πως φέτος είναι σε τρελή φόρμα. 


Στην Ευρωλίγκα είναι το πρώτο «βιολί» επιθετικά για την ομάδα του, σκοράροντας μέχρι τώρα 18.9 πόντους με το απίστευτο 46.2% στα τρίποντα, κάνοντας επίσης «ευτυχισμένους» τους συμπαίκτες του περίπου 5 φορές (4.9 ασίστ) ανά αγώνα.


Το ρόστερ





















Στο δρόμο για το Βερολίνο


Στην πρώτη φάση, η ΤΣΣΚΑ προκρίθηκε «αέρα» ως πρώτη με 9 νίκες και μια μόλις ήττα εντός έδρας από τη Μάλαγα (78-86). Στο Top16 ένιωσε την καυτή ανάσα της Λαμποράλ, ωστόσο κατάφερε να πάρει και εκεί την πρωτιά με 10 νίκες και 4 ήττες, κερδίζοντας μάλιστα τον Ολυμπιακό δυο φορές. 


Το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα ξεπεράστηκε έστω και δυσκολότερα από οτι αναμενόταν για τους Ρώσους, οι οποίοι «σκούπισαν» τη σειρά (3-0) όντας η πρώτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στο Final-4 για να βρει τη συμπατριώτισσά της Λοκομοτίβ Κουμπάν στον ημιτελικό.


ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ερυθρός Αστέρας 84-74 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ερυθρός Αστέρας 77-76
Ερυθρός Αστέρας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 71-78

Αρθρογράφος: Kώστας Κουτσαυλής

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου