Ακολουθωντας τα παθη

Η - άλλοτε - αθλήτρια της εθνικής Τσεχίας και - νυν - προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής του Γ.Σ. Αρετή, Linda Lenartova, "ανοίγει τα χαρτιά της" και απαντά στον "βομβαρδισμό" της Μαρίας Κρουστάλη. 


Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1989 στην Τσεχία. Από πολύ μικρή ηλικία φαινόταν πως είχε αποφασίσει με τι θέλει να ασχοληθεί στη ζωή της... Η αγάπη της Linda Lenartova για την ρυθμική γυμναστική την "αποζημίωσε" πολύ γρήγορα φέρνοντας την στην ευχάριστη θέση να εκπροσωπήσει την χώρα της σε διεθνείς - και όχι μόνο - διαγωνισμούς.

Η έξι φορές πρωταθλήτρια Τσεχίας λοιπόν στο ατομικό και δέκα φορές πρωταθλήτρια στο ανσάμπλ θεωρεί πιο παραγωγικά χρόνια της αυτά από το 2000 ως και το 2005 όταν και συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής στο Μπακού.


Οι γυμναστικές ικανότητες της μπορεί να κέρδιζαν τους κριτές ωστόσο ένας άντρας οχτώ καλοκαίρια πριν "έκλεψε" την καρδιά της κάνοντας σπίτι της την Χαλκίδα. Πλέον εκτελεί χρέη προπονητικής στο Γ.Σ. Αρετή. 

Πάμε να μάθουμε περισσότερα για 'κείνη...     

-Τι σημαίνει για σας ρυθμική γυμναστική; Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε μ’ αυτήν;

"Είναι μια περίεργη ιστορία: Όταν ήμουν τεσσάρων χρονών, η μητέρα μου με ρώτησε αν θέλω να ξεκινήσω να ασχολούμαι με τη γυμναστική. Βλέπεις δεν είχα πολύ μυαλό τότε και απάντησα ναι! Όχι εντάξει πλάκα κάνω. Από τότε ξεκίνησα, μου κόλλησε το «μικρόβιο» και συνέχισα ως τα 19 περίπου σαν αθλήτρια και μόνο. Η ρυθμική γυμναστική γενικά είναι ένα πολύ ωραίο άθλημα, που όμως χρειάζεται πολύ δουλειά και υπομονή. Μέσα από αυτό κάνεις φιλίες, νιώθεις πως είναι αυτό που λένε όλοι «σαν μια οικογένεια», είτε εντός είτε εκτός γηπέδου".

-Σαν αθλήτρια όταν ξεκινούσατε ή κατά την διάρκεια της πορείας σας τι στόχους είχατε; Τους πετύχατε;

"Όταν ξεκίνησα – παρότι μικρή – ήμουν πολύ φιλόδοξη.  Ήθελα πάντα να είμαι η καλύτερη αθλήτρια της Τσεχίας. Οι στόχοι μου δεν άλλαξαν ούτε κατά τη διάρκεια των χρόνων.  Επιθυμούσα να αγωνιστώ για τη χώρα μου σε κορυφαίες διοργανώσεις, είτε ευρωπαϊκές είτε παγκόσμιες. Κάτι που και τελικά εκπλήρωσα". 

-Υπήρξαν στιγμές που σκεφτήκατε να τα παρατήσετε; Αν ναι τι ήταν αυτό και γιατί;

"Όχι δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω. Βέβαια, οι θυσίες είναι μεγάλες. «Θυσίασα» τις φιλίες μου από το σχολείο, τις παρέες μου και αφιέρωσα τον ελεύθερο χρόνο μου στο να βρίσκομαι συνέχεια στο γήπεδο".

- Από αθλήτρια.. προπονήτρια στο Γ.Σ Αρετή. Πώς το αποφασίσατε; Υπάρχει κάτι που σας συνδέει με τα παιδιά ή είναι απλά η αγάπη για την ρυθμική; 

"Δεν χρειάζονται πολλά για να ασχοληθείς με τα παιδιά. Αγάπη για την γυμναστική και αγάπη γι΄αυτά. Η προπονητική μου τα προσφέρει και τα δύο, όποτε γιατί όχι";


- Η προπόνηση με τόσο μικρές ηλικίες πώς είναι;  Πώς αντιμετωπίζετε τα προβλήματα που σας παρουσιάζονται;

"Το να προπονείς μικρά κορίτσια, αλλά και μεγάλα (επειδή ασχολούμαι και με αυτά), θέλει πολύ δουλειά, υπομονή και όρεξη. Με τον ίδιο τρόπο, προσπαθώ να αντιμετωπίσω κάθε δυσκολία που μπορεί να εμφανιστεί – σε καθημερινή βάση". 

-Πριν μερικές εβδομάδες είχατε αγώνες στην Καλαμάτα για το Elegant cup 2016. Πώς τα πήγατε; Είστε ικανοποιημένη;

"Πήγαμε πάρα πολύ καλά. Τα κορίτσια μας τα πήγαν τέλεια. Φυσικά και είμαι ικανοποιημένη.Πετύχαμε αρκετές διακρίσεις τόσο στις ασκήσεις με το στεφάνι όσο και στο ελεύθερο ενώ κερδίσαμε και ένα μετάλλιο! Δεύτερη θέση στο σκοινάκι, με τη μικρή μας Γιάννα".


-Ο Γ.Σ. Αρετή έχει λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες. Πείτε μας δυο λόγια για την ιστορία του,  την φιλοσοφία του, τους στόχους του. Ποιες διακρίσεις σας με τον σύλλογο ξεχωρίζετε;

"Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2000 και από τότε συμμετέχει ανελλιπώς στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ρυθμικής Γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., σε διασυλλογικούς αγώνες και σε διεθνείς αγώνες. Οι συμμετοχές αθλητριών όλων των αγωνιστικών κατηγοριών έχουν φέρει αρκετές διακρίσεις , μετάλλια αλλά και συμμετοχές σε test αξιολόγησης για ένταξη στην εθνική ομάδα".

-Η Ρυθμική Γυμναστική τελικά τι είναι; Σύνθεση τέχνης και αθλητισμού; Ένας συνδυασμός γυμναστικής με χορό ή μήπως όλα αυτά μαζί;

"Τι είναι ε; Για μένα είναι όλα αυτά μαζί. Είναι άθλημα που συνδυάζει στοιχεία του μπαλέτου, της γυμναστικής, του θεατρικού χορού και τα ακροβατικά, τόσο με τον εξοπλισμό όσο και χωρίς".



Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου