Νεα χρονια, (σχεδον) ιδιες απαιτησεις

Ο Σοφοκλής Λινάρδος πραγματοποιεί μια μίνι ανασκόπηση σε όσα (αγωνιστικά) συνέβησαν το φετινό καλοκαίρι στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, ξεκινώντας από την πρόσληψη Κετσπάγια, τις νέες μεταγραφές και καταλήγοντας στα κρίσιμα παιχνίδια με την Σεντ Ετιέν.




Λίγο πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ ας δούμε τι έγινε (μέχρι στιγμής) στη προετοιμασία, τις μεταγραφές σε μια προσπάθεια να βρούμε τους στόχους της νέας σεζόν. Πέρσι η χρονιά της επιστροφής ήταν άκρως επιτυχημένη. Η Ένωση κέρδισε όλα τα εντός έδρα ντέρμπi, κατάφερε να βγει δεύτερη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και φυσικά η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Με όλα όσα αναφέρθηκαν η ΑΕΚ ξεκινάει την νέα αγωνιστική χρονιά πιο έμπειρη και πιο δυνατή. Ας δούμε μια προς μια τις φετινές μεταγραφές, ξεκινώντας από το νέο προπονητή. Τιμούρ Κετσπάγια, ένα αγαπημένο όνομα στον κόσμο της Ένωσης από την θητεία του ως ποδοσφαιριστής τη δεκαετία το 90'. Το πρώτο δείγμα δείχνει ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Φτιάχνει μια ομάδα που έχει ως σκοπό τη νίκη, (έστω και με μισό μηδέν) και όσο περίεργο και φαίνεται, αυτό έχει ανάγκη η ΑΕΚ αν θέλει να μείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος. Να μπορεί δηλαδή να παίρνει τις νίκες ακόμα και στις κακές τις βραδιές. Ακόμα ένα θετικό για το νέο προπονητή είναι ότι δεν φοβάται να πει όσα σκέφτεται. Ήθελε παίκτες και το είπε. Είδε ότι κάποιοι δεν είναι σε καλή κατάσταση και το παραδέχτηκε. Μπορεί να μην αρέσει στην διοίκηση αλλά σίγουρα αρέσει στο κόσμο, την πραγματική δύναμη της ομάδας.

Πάμε τώρα στους παίκτες. Αρχικά έχουμε τον Μπάρκα στο τέρμα. Ο νεαρός έπεισε τους ανθρώπους της ΑΕΚ και κέρδισε μια θέση στο ρόστερ. Δεν δείχνει ακόμα έτοιμος για βασικός ωστόσο σίγουρα τα περιθώρια εξέλιξης που έχει είναι μεγάλα και βρίσκεται στο χέρι του το που θα φτάσει. Επόμενη μεταγραφή ο Τσιγκρινσκι. Ίσως η μεγαλύτερη κίνηση της νέας εποχής. Με πολλά χρόνια εμπειρίας στο κορυφαίο επίπεδο και πολλές συμμετοχές σε Champions και Europa League. Από τα φιλικά κιόλας δείχνει ικανός να προσθέσει ηρεμία στην αμυντική γραμμή της ομάδας και να της αλλάξει επίπεδο. Σειρά έχει το σίριαλ του φετινού καλοκαιριού. Ο λόγος για τον Μπακασέτα. Ακόμα ένας πιτσιρικάς που έπεισε και πήρε την ευκαιρία του. Λόγω θέσης, οι ευκαιρίες του μάλλον θα είναι λίγες ωστόσο παραμένει μια αξιόπιστη λύση τόσο τα εξτρέμ όσο και για αυτή του «δεκαριού».  Για του υπόλοιπους (Ντιας, Αλμέιδα,Πατιτο) δεν υπάρχει σαφές δειγμα, ωστόσο εκείνοι δείχνουν πως όταν είναι έτοιμοι, θα μπορέσουν να προσφέρουν περισσότερα από τους προκατόχους τους. Μπόνους μια εσωτερική μεταγραφή και αυτή δεν είναι άλλη από τον Γαλανόπουλου. Ο νεαρός χαφ άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Κετσπάγια, δείχνοντας θετικά στοιχεία στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας.

Τέλος ας δούμε τους στόχους. Η κλήρωση δεν χαμογέλασε και το εμπόδιο της Σεντ Ετιέν είναι αρκετά μεγάλο. Όχι όμως και αξεπέραστο. Η ΑΕΚ χρειάζεται τα επιστρέψει στις (παλιές, καλές) ευρωπαϊκές της βραδιές και ίσως το γεγονός ότι δεν είναι το φαβορί, βγάζει ένα βάρος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Ότι και να γίνει όμως δεν κρίνεται εκεί η χρονιά. Η επιτυχία ή η αποτυχία θα κριθεί στις εγχώριες διοργανώσεις. Η Ένωση πρέπει και μπορεί να υπερασπιστεί το τίτλο του κυπέλλου και ταυτόχρονα να βρίσκεται πολύ κοντά στη κορυφή. Δεν είναι ανάγκη να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, απλά πρέπει να ανέβει ακόμα ένα επίπεδο. Καλή μας χρονιά λοιπόν και με το καλό η πρόκριση.

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου