To Euro 2016 βρίσκεται προ των πυλών και το Mix This σάς παρουσιάζει τους 24 «μονομάχους» της διοργάνωσης. Σήμερα θα «εξετάσουμε» τους τρεις πρώτους ομίλους.
Έφτασε η ώρα που όλοι οι φίλαθλοι της... στρογγυλής θεάς περίμεναν. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι εδώ. Οι 24 χώρες που συμμετέχουν είναι έτοιμες να τα δώσουν όλα. Άλλες για το μετάλλιο και άλλες για το... γόητρο. Πάμε να δούμε λοιπόν, τα τρία πρώτα γκρουπ της διοργάνωσης.
Όμιλος Α
Αλβανία
Η ομάδα της Αλβανίας συμμετέχει για πρώτη φορά στην διοργάνωση. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών είναι ο Έρτζον Μπογδάνι με 18 τέρματα. Παράλληλα τις περισσότερες συμμετοχές τις κατέχει μέχρι και σήμερα ο Λόρικ Κάνα με 87. Η ομοσπονδία της ιδρύθηκε το 1930. Παρατσούκλι της είναι «αετοί», ενώ έδρα της είναι το «Ελμπασάνι Αρένα. Το ρεκόρ τους στα προκριματικά είναι σε 93 ματς στην ιστορία τους 18 νίκες, 22 ισοπαλίες και 53 ήττες. Τα μεγάλα της αστέρια που αξίζουν προσοχή είναι οι αμυντικοί της, Λόρικ Τσάνα της Νάντ και Έλσειντ Χισάι της Νάπολι και ο Ταλάντ Τσάκα ο μέσος της Βασιλείας.
Τερματοφύλακες: Μπερίσα (Λάτσιο), Χότζα (Παρτιζάνι), Σέχι (Σκέντερμπεου)
Αμυντικοί: Αγκόλι (Καραμπάγκ), Αγιέτι (Φροζινόνε), Αλίγι (Βασιλεία), Μαβράι (Κολωνία), Τσάνα (Ναντ), Χισάι (Νάπολι), Βέσελι (Λουγκάνο)
Μέσοι: Μεμουσάι (Πεσκάρα), Κάτσε (ΠΑΟΚ), Λίλα (ΠΑΣ Γιάννινα), Μπάσα (Κόμο), Ρόσι (Ριέκα), Κουκέλι (Ζυρίχη), Λενιάνι (Ναντ), Τσάκα (Βασιλεία), Αμπράσι (Φράιμπουργκ)
Επιθετικοί: Μπαλάι (Ριέκα), Τσικαλέσι (Ιστανμπούλσπορ), Σαντίκου (Βαντούζ), Γκάσι (Κολοράντο Ράπιντς).
Ρουμανία
Οι Ρουμάνοι στα προκριματικά πέρασαν σχετικά εύκολα, σε έναν όμιλο που μετείχε κι η ΕΕθνική μας. Η μεγαλύτερή τους επιτυχία είναι η συμμετοχή στα προημιτελικά το 2000 στα γήπεδα του Βελγίου και της Ολλανδίας. Πρώτοι σκόρερ όλων των εποχών για την ομάδα, είναι με 35 γκολ ο Γκεόργκι Χάτζι κι ο Άντριαν Μούτου, ενώ τις περισσότερες συμμετοχές τις έχει ο Ντόρινελ Μουντεανού με 134. Η ομοσπονδία της ιδρύθηκε το 1909 και το παρατσούκλι της είναι οι «τρικολόρι», όπως δηλαδή και της εθνικής Γαλλίας. Η έδρα της είναι το «Αρένα Νασιονάλα» στο Βουκουρέστι. Συνολικά σε 128 ματς προκριματικά και τελικές φάσεις μαζί έχει 60 νίκες, 39 ισοπαλίες και 29 ήττες. Τα μεγάλα της αστέρια είναι οι αμυντικοί Κίρικες και Ράζβαν Ράτς καθώς επίσης και ο επιθετικός Νικολάε Στάνκου.
Τερματοφύλακες: Ταταρουσάνου (Φιορεντίνα), Παντιλίμον (Γουότφορντ), Λάνγκ (Άστρα)
Αμυντικοί: Σαπουνάρου (Παντούρι), Μάτελ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Κίρικες (Νάπολι), Γριγκόρε (Άλ Σαλίγια), Γκαμάν (Άστρα), Μότι (Λουντογκόρετς), Φίλιπ (Ντιναμό Βουκουρεστίου), Ράτς (Ράγιο Βαγεκάνο)
Μέσοι: Πιντιλί (Ντιναμό Βουκουρεστίου), Χομπάν (Χαποέλ Μπερ Σέβα), Πόπα (Στεάουα Βουκουρεστίου), Τόρζε (Οσμάνλισπορ), Σαμαρτεάν (Άλ Τιχάντ), Στάνκιου (Στεάουα Βουκουρεστίου), Τσίπσιου (Στεάουα Βουκουρεστίου), Πρεπελίτα (Λουντογκόρετς),
Επιθετικοί: Κεσέρου (Λουντογκόρετς), Αντόνε (Κόρδοβα), Στάνκου (Γκεντσλερμπιρλιγκί), Άλιμπετς (Άστρα).
Γαλλία
Η οικοδέσποινα Γαλλία θα συμμετάσχει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για 14η φορά στην ιστορία της. Στοίχημά της είναι να κατακτήσει την διοργάνωση για τρίτη φορά στην ιστορία της και μες στο σπίτι της, όπως και το ’84. Κάτι που επίσης είχε πράξει και στο Μουντιάλ το 1998. Οι Γάλλοι εκτός από το 1984 έχουν κατακτήσει το τρόπαιο και το 2000. Κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών είναι ο Τιερί Ανρί με 51 γκολ, ενώ τις περισσότερες συμμετοχές τις κατέχει ο Λιλιάν Τιράμ με 142. Η ποδοσφαιρική της ομοσπονδία της ιδρύθηκε το 1919, το παρατσούκλι της είναι οι «τρικολόρ», ενώ η έδρα της είναι το «Σταντ ντε Φρανς» στο Παρίσι. Ο συνολικός της απολογισμός σε προκριματικά και τελικές φάσεις είναι σε 134 ματς, 74 νίκες, 34 ισοπαλίες και 26 ήττες. Τα αστέρια της που θα ξεχωρίσουν θα είναι ο επιθετικός της Ατλέτικο Αντουάν Γκριεζμάν, ο Πόλ Πογκμπά, και ο Ούγκο Λορίς.
Τερματοφύλακες: Γιορίς (Τότεναμ), Κοστίλ (Ρεν), Μανταντά (Μαρσέιγ)
Αμυντικοί: Ντιν (Ρόμα), Εβρά (Γιουβέντους), Ζαλέ (Λιόν), Κοσιελνί (Άρσεναλ), Μανγκαλά (Μάντσεστερ Σίτι), Σανιά (Μάντσεστερ Σίτι), Ραμί (Σεβίλλη), Ουμτιτί (Λιόν)
Μέσοι: Καμπάιγ (Κρίσταλ Πάλας), Σναϊντερλέν (Μ. Γιουνάιτεντ), Καντέ (Λέστερ), Ματουιντί (Παρί Σεν Ζερμέν), Πογκμπά (Γιουβέντους), Σισοκό (Νιούκαστλ)
Επιθετικοί: Κομάν (Μπάγερν Μονάχου), Ζινιάκ (Τίγκρες), Ζιρού (Άρσεναλ), Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μαρσιάλ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Παγιέ (Γουέστ Χαμ).
Ελβετία
Οι Ελβετοί θα δώσουν το παρών σε τελική φάση Euro για τέταρτη φορά (1994, 2004, 2008. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών είναι ο Αλεξάντερ Φρέι με 42 γκολ, ενώ τις περισσότερες συμμετοχές τις έχει ο Χάινς Χέρμαν με 118. Η ομοσπονδία της ιδρύθηκε το 1895 και είναι απ τις πιο παλαιές ιστορικά σε εθνικό ποδοσφαιρικό επίπεδο. Δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο παρατσούκλι, ενώ η έδρα της είναι το «Σεντ Τζέικομπς Παρκ» στην Βασιλεία. Το ρεκόρ της σε προκριματικά και τελικές φάσεις συνολικά είναι σε 101 ματς, έχει 40 νίκες, 24 νίκες και 37 ισοπαλίες. Τα μεγάλα της αστέρια που πρέπει να προσεχτούν είναι ο αμυντικός Στέφαν Λιχτστάινερ, ο Τζερντάν Σακίρι και ο μέσος Γκράνιτ Τζάκα.
Τερματοφύλακες: Γιαν Ζόμερ (Γκλάντμαχ), Ρομάν Μπίρκι (Ντόρτμουντ), Μάρβιν Χιτς (Άουγκσμπουργκ).
Αμυντικοί: Γιοάν Τζουρού (Αμβούργο), Νίκο Ελβέντι (Γκλάντμπαχ), Μίκαελ Λανγκ (Βασιλεία), Στέφαν Λιχτστάινερ (Γιουβέντους), Φρανσουά Μουμπαντζέ (Τουλούζ), Ρικάρντο Ροντρίγκεζ (Βόλφσμπουργκ), Φάμπιαν Σαρ (Χοφενχάιμ), Στιβ Βαν Μπέργκεν (Γιούνγκ Μπόις).
Μέσοι: Βάλον Μπεχράμι (Γουότφορντ), Μπλερίμ Τζεμαΐλι (Τζένοα), Τζέλσον Φερνάντες (Ρεν), Φάμπιαν Φράι (Μάιντς), Τσερντάν Σακίρι (Στόουκ), Σάνι Ταρασάι (Γκρασχόπερ), Γκράνιτ Τσάκα (Γκλάντμπαχ), Ντένις Ζακάρια (Γιούνγκ Μπόις).
Επιθετικοί: Έρεν Ντερντιγιόκ (Κασίμπασα), Μπρέελ Κλοτ (Βασιλεία), Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν), Χάρις Σεφέροβιτς (Άιντραχτ Φρανκφούρτης).
Όμιλος Β
Αγγλία
Η ομάδα που δεν έχει περάσει ποτέ στην διαδικασία των πέναλτι και η ομάδα που έχει κερδίσει το π]Παγκόσμιο κύπελλο και ποτέ το Ευρωπαικό. Η μεγαλύτερη διάκρισή της ήταν τα ημιτελικά τo 1968 και τo 1996. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ με 51 γκολ ο οποίος αγωνίζεται μέχρι και τώρα στην ομάδα, ενώ τις περισσότερες συμμετοχές τις έχει ο Πίτερ Σίλτον με 51 γκολ. Η ομοσπονδία της ιδρύθηκε το 1863 ούσα η πιο παλαιά καθώς η ίδια η χώρα ίδρυσε το ποδόσφαιρο, ενώ η τωρινή της έδρα είναι το Γουέμπλει. Σε 127 ματς προκριματικών και μη έχει 75 νίκες, 33 ισοπαλίες και 19 ήττες. Μεγάλα της αστέρια είναι ο Χάρι Κέιν, Τζόε Χάρτ, καθώς επίσης και οι Στέρλινγκ και Βάρντι.
Τερματοφύλακες: Χαρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Χίτον (Μπέρνλι), Φόρστερ (Σαουθάμπτον)
Αμυντικοί: Ρόουζ (Τότεναμ), Γουόκερ (Τότεναμ), Κέιχιλ (Τσέλσι), Κλάιν (Λίβερπουλ), Σμόλινγκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Στόουνς (Έβερτον), Μπερτράντ (Σαουθάμπτον).
Μέσοι: Άλι (Τότεναμ), Ντάιερ (Τότεναμ), Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Γουίλσιρ (Άρσεναλ), Μπάρκλεϊ (Έβερτον), Χέντερσον (Λίβερπουλ), Λαλάνα (Λιβερπουλ), Μίλνερ (Λίβερπουλ).
Επιθετικοί: Κέιν (Τότεναμ), Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Στάριτζ (Λίβερπουλ), Βάρντι (Λέστερ).
Oυαλία
Η πρώτη της συμμετοχή στο Euro. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών είναι ο μεγάλος Ίαν Ρας με 28 γκολ, ενώ τις περισσότερες συμμετοχές τις έχει ο Νέβιλ Σάουθολ. Η ομοσπονδία της ιδρύθηκε το 1876, το παρατσούκλι της είναι οι «δράκοι», ενώ η έδρα της στο Κάρντιφ. Σε 104 ματς προκριματικών έχει 41 νίκες. 21 ισοπαλίες και 41 ήττες. Μεγάλα της αστέρια είναι οι Άαρον Ράμσεϊ, Άσλει Γουίλιαμς και Γκάρεθ Μπέιλ.
Τερματοφύλακες: Γουέιν Χένεσι (Κρίσταλ Πάλας), Οβέιν Φον Γουίλιαμς (Ινβερνές), Ντάνι Γουόρντ (Ντάνι Γουόρντ)
Αμυντικοί: Κρις Γκούντερ (Ρέντινγκ), Άσλεϊ Γουίλιαμς (Σουόνσι), Τζέιμς Κόλινς (Γουέστ Χαμ), Νιλ Τέιλορ (Σουόνσι), Μπεν Ντέιβις (Τότεναμ), Τζέιμς Τσέστερ (Γουέστ Μπρομ), Τζαζ Ρίτσαρντς (Φούλαμ)
Μέσοι: Τζο Λέντλεϊ (Κρίσταλ Πάλας), Ντέιντιβ Βον (Νότιγχαμ Φόρεστ), Άαρον Ράμσεϊ (Άρσεναλ), Άντι Κινγκ (Λέστερ), Ντέιβιντ Έντουαρντς (Γουλβς), Τζο Άλεν (Λίβερπουλ), Ντέιβιντ Κότεριλ (Μπέρμιγχαμ), Τζόναθαν Γουίλιαμς (Κρίσταλ Πάλας)
Επιθετικοί: Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ), Σαμ Βόουκς (Μπέρνλι), Σάιμον Κραντς (Μίλτον Κέινς Ντονς), Χαλ Ρόμπσον-Κανού (ελεύθερος), Τζορντ Γουίλιαμς (Φούλαμ)
Σλοβακία
Σαν Τσεχοσλοβακία έχει γευτεί το... νέκταρ της επιτυχίας το 1976, όμως σαν ανεξάρτητη χώρα παίζει για πρώτη φορά. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών είναι ο Ρόμπερτ Βίτεκ με 23 γκολ και τις περισσότερες εμφανίσεις τις έχει ο Μίροσλαβ Κάρχαν με 107. Η ομοσπονδία της ιδρύθηκε το 1938 και δεν αγωνίζεται σε κάποια συγκεκριμένη έδρα. Μεγάλα της αστέρια είναι ο Χάμσικ, ο Σκρτέλ και ο Κούτσκα.
Τερματοφύλακες: Μούχα (Λέγκια Βαρσοβίας), Κούτσιακ (Βασλούι), Πέρμις (Νταντί Γιουνάιτεντ)
Αμυντικοί: Πέκαρικ (Βόλφσμπουργκ), Πέτρας (Τσεζένα), Σκρτελ (Λίβερπουλ), Ντούριτσα (Λοκομοτίβ Μόσχας), Ζάμπαβνικ (Μάιντς), Τσεχ (Γουέστ Μπρομ), Σαλάτα (Σλόβαν Μπρατισλάβας)
Μέσοι: Κόπουνεκ (Σπάρτα Τρνάβα), Κόζακ (Τιμισοάρα), Κούτσκα (Σπάρτα Πράγας), Σαπάρα (Ανκαραγκουτσού), Χάμσικ (Νάπολι), Βάις (Μάντσεστερ Σίτι), Στοχ (Τσέλσι), Ζντένο Στρμπα (Ξάνθη)
Επιθετικοί: Σέστακ (Μπόχουμ), Γέντρισεκ (Σάλκε), Βίτεκ (Λιλ), Γιακούμπκο (Σατούρν), Χολόσκο (Μπεσίκτας)
Ρωσία
Ως Σοβιετική ένωση κατέκτησε το τρόπαιο το 1960 κι ήταν φιναλίστ σε τρεις τελικούς στην συνέχεια: το 1964 το 1972 και το 1988. Πρώτος σκόρερ όλων τα ων εποχών για τους Σοβιετικούς είναι ο Όλεγκ Μπλαχίν, ενώ για την Ρωσία ο Κερζακόφ. Τις περισσότερες συμμετοχές τις έχει ο Ιγκνάσεβιτς με 114 και η ομοσπονδία της ιδρύθηκε το 1912. Σε 150 ματς συνολικά έχει 85 νίκες, 35 ισοπαλίες και 30 ήττες. Κορυφαίοι παίχτες της είναι ο Ντενίσοφ, ο Ιγκνάσεβιτς και ο Τζιούμπα.
Τερματοφύλακες: Ακινφέεβ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Λοντίγκιν (Ζενίτ), Μαρινάτο (Λοκομοτίβ Μόσχας)
Αμυντικοί: Ιγκνασέβιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μπερεζούτσκι (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μπερεζούτσκι (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Κομπάροβ (Σπαρτάκ Μόσχας), Σμολίκοβ (Ζενίτ), Σίσκιν (Λοκομοτίβ Μόσχας), Σενίκοβ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νόιστεντερ (Σάλκε)
Μέσοι: Σιρόκοβ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ντενίσοβ (Ντινάμο Μόσχας), Γκλουσάκοβ (Σπαρτάκ Μόσχας), Σαμέντοβ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Τορμπίνσκι (Κρασνοντάρ), Σάτοβ (Ζενίτ), Μαμάεβ (Κρασνοντάρ)
Επιθετικοί: Κοκόριν (Ζενίτ), Τζιούμπα (Ζενίτ), Σμόλοβ (Κρασνοντάρ).
Όμιλος Γ
Γερμανία
Σαν Δυτική Γερμανία, κορυφαίες τις στιγμές είναι η κατάκτηση του τροπαίου το 1972 και το 1980, ενώ σαν ενωμένη είναι η κατάκτηση επίσης του τροπαίου το 1996. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, είναι ο Μίροσλαβ Κλόζε με 51 γκολ και τις περισσότερες συμμετοχές μέχρι και σήμερα τις έχει ο Λόταρ Ματέους με 150. Η ομοσπονδία της ιδρύθηκε το 1900 και το παρατσούκλι της είναι «πάντσερ». Παίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και στο Αλιάνζ Αρένα στο Μόναχο. Συνολικά σαν Δυτική και ενωμένη Γερμανία σε προκριματικά και τελικές φάσεις σε 141 ματς συνολικά έχει 92 νίκες, 30 ισοπαλίες και 16 ήττες. Μεγάλα της αστέρια είναι ο Τόμας Μίλερ, ο Μάνουελ Νόιερ, ο Μεσούτ Οζίλ κι ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ.
Τερματοφύλακες: Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου), Λένο (Λεβερκούζεν), Τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα)
Αμυντικοί: Μπόατενγκ, Χούμελς (Μπάγερν Μονάχου), Τσαν (Λίβερπουλ), Χέκτορ (Κολωνία), Χέβεντες (Σάλκε), Μουστάφι (Βαλένθια), Ρούντιγκερ (Ρόμα)
Μέσοι: Ντράξλερ, Σούρλε (Βόλφσμπουργκ), Κεντίρα (Γιουβέντους), Κίμιχ, Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου), Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης), Οζίλ (Αρσεναλ), Ποντόλσκι (Γαλατασαράι), Σβαϊνστάιγκερ (Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ), Βάιγκλ (Ντόρτμουντ)
Επιθετικοί: Γκόμεζ (Μπεσίκτας), Γκέτσε (Μπάγερν Μονάχου), Σανέ (Σάλκε)
Ουκρανία
Καλύτερή της θέση ήταν στο περσινό Euro όταν και συμμετείχε στην φάση των ομίλων. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών είναι ο Αντρεί Σεβτσένκο με 48 τέρματα, ενώ τις περισσότερες συμμετοχές τις έχει ο Τίμοστσουκ με 141. Η ομοσπονδία της ιδρύθηκε το 1991 και έδρα της είναι το στάδιο Ολιμπίνσκι στο Κίεβο. Μεγάλα της αστέρια είναι ο Γιαρμολένκο, ο Κολιοπλιάνκα, και ο Γκαρμάς.
Τερματοφύλακες: Πιατόφ (Σαχτάρ), Μπόικο (Μπεσίκτας), Σεφτσένκο (Ζόρια).
Αμυντικοί: Κατσερίντι (Ντιναμό Κιέβου), Μπούτκο (Άμκαρ), Φεντέτσκι (Ντνίπρο), Κούτσερ (Σαχτάρ), Ρακίτσκι (Σαχτάρ), Σεβτσούκ (Σαχτάρ).
Μέσοι: Ριμπάλκα (Ντιναμό Κιέβου), Γκαρμάς (Ντιναμό Κιέβου), Σίντορτσουκ (Ντιναμό Κιέβου), Κονοπλιάνκα (Σεβίλλη), Ροτάν (Ντνίπρο), Στεπανένκο (Σαχτάρ), Κοβαλένκο (Σαχτάρ),Τιμόστσουκ (Καϊράτ), Ζιντσένκο (Γιούφα), Καράσεφ (Ζόρια).
Επιθετικοί: Γιαρμολένκο (Ντιναμό Κιέβου), Κράβετς (Στουτγάρδη), Ζοζούλια (Ντνίπρο), Μπουντκίφσκι (Ζόρια).
Πολωνία
Καλύτερές τις διακρίσεις είναι οι συμμετοχές της στις διοργανώσεις του ‘08 και του ‘12 στους ομίλους. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών είναι ο Λουμπάνσκι με 48 γκολ, ενώ σε συμμετοχές πρώτος είναι ο ίδιος με 102 τον αριθμό. Παρατσούκλι της είναι οι «ερυθρόλευκοι», και η έδρα της βρίσκεται στη Βαρσοβία. Σε 106 ματς συνολικά έχει 44 νίκες, 30 ισοπαλίες και 32 ήττες. Μεγάλα της αστέρια είναι οι Λεβαντόφκσι, Κρισκόβιακ, και Μίλικ.
Τερματοφύλακες: Μπόρουτς (Μπόρνμουθ), Φαμπιάνσκι (Σουόνσι), Σέζνι (Ρόμα)
Αμυντικοί: Τσιόνεκ (Παλέρμο), Γκλικ (Τορίνο), Γιεντρέιτσικ (Λέγκια), Πάζνταν (Λέγκια), Πίσεκ (Ντόρτμουντ), Σάλαμον (Κάλιαρι), Βαρζίνιακ (Λέχια)
Μέσοι: Μπλατσικόφσκι (Φιορεντίνα), Γκροσίτσκι (Ρεν), Γιοντλόβιεκ (Λέγκια), Καπούτσκα (Κρακοβία), Κριχόβιακ (Σεβίλλη), Λίνετι (Λεχ Πόζναν), Πέτσκο (Λέχια), Ματσίνσκι (Βίσλα), Σταρτσίνσκι (Λούμπιν), Βζόλεκ (Βερόνα), Ζιελίνσκι (Έμπολι)
Επιθετικοί: Λεβαντόφσκι (Μπάγερν), Μίλικ (Άγιαξ), Στεπίνσκι (Ρουχ Χορζόφ)
Β.Ιρλανδία
Για πρώτη φορά συμμετέχει στην διοργάνωση και συμπεριλαμβάνεται με τις σταχτοπούτες, Αλβανία και Ουαλία. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών είναι ο Χέιλι Ντέιβιντ με 36 γκολ και τις περισσότερες συμμετοχές τις έχει ο Πάτ Τζέννιγκς με 119. Η ομοσπονδία της ιδρύθηκε το 1880, το παρατσούκλι της είναι οι «σιδερένιοι» ενώ η έδρα της είναι το Γουίντσορ Παρκ στο Μπέλφαστ. Σε 110 ματς έχει 40 νίκες, 15 ισοπαλίες και 45 ήττες. Μεγάλα της αστέρια είναι οι Στίβεν Ντέιβις, Λάφερτι και Μακόλεϊ.
Τερματοφύλακες: Κάρολ, Μακγκόβερν, Μάνους.
Αμυντικοί: Χιου, Μπαϊρντ, Μακόλεϊ, Έβανς.
Μέσοι: Κάθκαρτ, Μακλάφιν, Χόντσον, Μακνάιρ, Μακούλοφ, Ντέιβις, Μακγκίν, Έβανς.
Επιθετικοί: Νόργουντ, Φέργκιουσον, Ντάλας, Λαφερτί, Γουόρντ, Μαγκένις, Γκριγκ, Ουάσινγκτον.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μανδρέκας
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου