Μια κριτικη για τους... Ποντιους!

Η Μυρτώ Μουζάκη παρακολούθησε την ελληνική συμμετοχή στον ημιτελικό της Eurovision, δεν ενθουσιάστηκε... γρι, και σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα κακώς κείμενα του «Utopian Land».


Στην αρχή βλέπουμε 6 άτομα, 2 γυναίκες και 4 άντρες. Οι γυναίκες ντυμένες σε αρχαιοελληνικό στυλ, εντάξει λέω, κλισέ αλλά ασφαλές. Δε μας χάλασε, στο κάτω κάτω την Ελλάδα εκπροσωπούν και το Ελενάκι με λύρα πήγε και πήρε την πρωτιά. Οι άντρες επίσης ντυμένοι… σαν κρητικοί; Βρακοφόροι τέλος πάντων, οι 2 παίζουν όργανα και οι άλλοι δύο... άστο καλύτερα. Και εξηγούμαι.

Ενώ όλα βαίνουν σχετικά καλά και έχουν βγει οι δύο τύπισσες και τραγουδάνε, (δεν είμαι σίγουρη αν μου άρεσε η φωνή της ξανθιάς, ήταν χαρακτηριστική πάντως) ξαφνικά αρχίζουν να... ραπάρουν (μα γιατί;;;) και οι δύο άντρες - μπαλαντέρ. Ραπ αγαπητοί αναγνώστες, ναι, ραπ. Γιατί; Κανείς δεν το ξέρει.

Τέλος πάντων, το καταπίνουμε αυτό, ας ακούσουμε τι λένε τουλάχιστον, μήπως και είναι καλό. Φτώχεια, προσφυγιά, κακουχίες, αναζήτηση καλύτερης ζωής. Εντάξει, πουλάνε όλα αυτά. Ξέρετε τι δεν πουλάει καθόλου; Η hip hop χορογραφία, εκτός και είσαι ο Tupac.

Αλλά δεν είσαι, είσαι στους ημιτελικούς της Eurovision και ξέρεις πού δε θα είσαι; Στους τελικούς. Και ακόμα και αν είσαι στους τελικούς θα είσαι στον πάτο. Και δικαίως.
Μετά, ξανά το ρεφρέν από τις δύο καρυάτιδες, ξεκουράζονται τα αυτιά μου, λέω δεν μπορεί να είναι τόσο κακό, ας του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Τραγουδάνε οι κοπέλες "Dance with us and have some fun." 

Βρε παιδιά. Πριν 23 δευτερόλεπτα δε λέγατε πόσο άσχημα περνάμε και πόσο κατατρεγμένοι είμαστε; Τι "fun" πετάτε τώρα; Τέλος πάντων, ας κρατήσω θετική στάση, καθώς στην ουσία προτρέπουν να συμμετέχουμε στην αναζήτηση της καλύτερης πραγματικότητας.

Ξανά χιπ χοπ χορογραφία μαζί με δυστοπικά σχέδια στο φόντο που στόχο έχουν ή να προκαλέσουν επιληψία ή να υπνωτίσουν. Κορυφαία στιγμή ο ποντιακός χορός των 4 τραγουδιστών - χορευτών. Κανένα απολύτως νόημα.

Όπως και κανένα νόημα δεν είχε ο χορευτής που πετάει την μπλούζα του. Φίλε μου, ο Σάκης είναι ένας. Μπορεί να μην είμαι Ρουβίτσα, αλλά κι εσύ δεν είσαι Ρουβάς. Νέτα σκέτα.

Και α τι ωραία στυλιστική λεπτομέρεια! Το ημίγυμνο φτηνό αντίγραφο του Σάκη έχει ζωγραφισμένο στην πλάτη του ένα λευκό δέντρο, για κάποιο άγνωστο λόγο που κανείς δεν κατανοεί.

Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω πως το τραγούδι είναι κακό. Λέω πως είναι πολύ κακό. Επίσης δε λέω πως η Eurovision είναι κανένας αξιόλογος διαγωνισμός, για χαβαλέ πλέον τον παρακολουθούμε, αλλά ναι, θα προτιμούσα να δω την τύπισσα με τον αστροναύτη παρά αυτό το συνονθύλευμα πολιτιστικών κλισέ και απελπισμένων προσπαθειών να πουλήσουν ευαισθησία για ένα θέμα που πονάει πολλούς.

Πάμε Ελλάδα!


Αρθρογράφος: Unknown

1 σχόλια :

  1. Το δέντρο στην πλάτη είναι από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Επιτέλους ο βασιλιάς επέστρεψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή