The simulation of simulations!

Για 4η συνεχή χρονιά λαμβάνει χώρα η Πρότυπη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου. Πού; Στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Νέας Σμύρνης. Πότε; 9-11 Δεκεμβρίου. Γιατί; Η Μυρτώ Μουζάκη και η Ελένη Ριζάκη σας εξηγούν για ποιους λόγους πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή.


Ρεαλιστική προσομοίωση

Ο (μη υπαρκτός) δήμος της Νέας Καισάρειας αντιμετωπίζει προβλήματα παρόμοια με οποιονδήποτε άλλο δήμο της Αθήνας. Ως εκ τούτου, οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται να εργαστούν πάνω στα ζητήματα αυτά, με τα πρόσωπα πίεσης να προσπαθούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ως προς την ατζέντα που αντιπροσωπεύει ο καθένας και τους δημοσιογράφους να καλύπτουν τις εργασίες του συμβουλίου.

Ξεχωριστή Εμπειρία

Είναι μία ευκαιρία για τους νέους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με τα υπαρκτά καθημερινά προβλήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, τα οποία ταλανίζουν οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας. Εκτός αυτού όμως, ο κάθε ένας συμμετέχων καλείται να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του, τη ρητορική του, καθώς και άλλες δεξιότητες χρήσιμες στη λήψη αποφάσεων, αλλά και στην ακαδημαϊκή, και όχι μόνο, σταδιοδρομία του κάθε νέου.

Επαφή με νέους ανθρώπους

Είτε είναι η πρώτη, είτε η τρίτη, είτε η… 13η φορά που συμμετέχετε σε μία τέτοια προσομοίωση, θα σας δοθεί εκ νέου η ευκαιρία να γνωρίσετε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, σχέδια και όνειρα, οι οποίοι, όπως και εσείς, ενδιαφέρονται για τα κοινά και προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο.


Η πρότυπη προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και ΔΕΝ υπάρχει αντίτιμο συμμετοχής, καθώς τα έξοδα καλύπτονται από τον Δήμο Νέας Σμύρνης και τον Ε.Ο.Π.Ε.

Στους συμμετέχοντες παρέχεται ο ενημερωτικός φάκελος της προσομοίωσης καθώς και βεβαιώσεις συμμετοχής. Οι πιο αποδοτικοί και παραγωγικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι θα βραβευθούν από την Οργανωτική Επιτροπή. Οι εγγραφές και η τελετή έναρξης θα λάβουν χώρα στον πολυχώρο Γαλαξίας του Δήμου Ν. Σμύρνης, ενώ οι συνεδριάσεις στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε εδώ μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Μυρτώ Μουζάκη, Ελένη Ριζάκη

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου