Οι σκορπιες σκεψεις της Δευτερας

Οι σκόρπιες σκέψεις της Δευτέρας είναι εδώ για να ανοίξουν άλλη μια ποδοσφαιρική εβδομάδα. Σήμερα ο Χρήστος Βαρδάτσικος γράφει με αφορμή την επανέναρξη της Σουπερλίγκας.


Σαββατοκύριακο επανέναρξης της Σουπερλίγκας, απορώ πως αντέχαμε τόσο καιρό χωρίς θέαμα (εκτός γηπέδου). Πάμε. 

-Είμαι υπέρ της εμπιστοσύνης στους προπονητές, οι περισσότερες επιθέσεις άλλωστε εναντίον τους είναι προσχηματικές για λόγους που δεν είναι της παρούσης. Νομίζω όμως ότι ο Στραματσόνι κούρασε. Παραμένει πολύ χρήσιμος στο κομμάτι του χτισίματος μιας ομάδας, όπου μάλιστα έφερε παίκτες πάνω από το τρέχον αγωνιστικό επίπεδο του ΠΑΟ, αλλά τα πράγματα εδώ είναι γνωστά, ό,τι ομάδα και να έχεις φτιάξει, μετά από συντριβή στο Καραϊσκάκη υπάρχει ημερομηνία λήξης. Ας τα βρούνε ήρεμα μαζί του για να αποφεύγεται η αμφίδρομη ταλαιπωρία. 

-Σε μια φυσιολογική χώρα, ένα εντός έδρας 0-0 του πρωτοπόρου και μόνιμου πρωταθλητή με μια αδύναμη ομάδα, τη στιγμή που έχει αβάτζο 7 πόντων από το δεύτερο, θα περνούσε στα ψιλά. Αλλά όχι. Εδώ πρέπει οι παίκτες να ξυπνήσουν, λες και όταν έκαναν 6 συνεχόμενες νίκες κοιμόταν. Εδώ πρέπει να παρέμβει ο ιδιοκτήτης και να θυμίσει στους παίκτες πού παίζουν. Υπομονή στους σοβαρούς ανθρώπους (αν υπάρχουν τέτοιοι που εξακολουθούν να παρακολουθούν), τόσα χρόνια αντέξαμε. 

-Και φυσικά δε μπορεί να χαλάσει η παράδοση. Μια ομάδα να διαλύεται οικονομικά και αγωνιστικά στη μέση της χρονιάς. Θα μου πείτε εδώ στη μέση της χρονιάς συζητείται αναδιάρθρωση από την αμέσως επόμενη περίοδο (το χιούμορ περισσεύει), αυτό μας πείραξε; Κρίμα πάντως για το όνομα του Ηρακλή και για τους -όποιους- λογικούς φιλάθλους έχει. Οι υπόλοιποι δε μας απασχολούν. Και φυσικά, παρότι φοβάμαι ότι θα πέσει γιαούρτι, θα την κάνω την ερώτηση. Τίποτα δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, η διοργανώτρια δεν τα έβλεπε αυτά από το καλοκαίρι; 

-Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, αλλά στην ΑΕΚ πάντα με εκπλήσσουν στο πως μπορούν να γεννήσουν προβλήματα από το πουθενά. Η κρεβατομουρμούρα σε όλο της το μεγαλείο. Με βάση όλα όσα έχει περάσει η ομάδα τα τελευταία 15 χρόνια, πιστεύω πως η τωρινή διαχείριση είναι μια καλή αρχή. Με σφιχτά οικονομικά βέβαια. Αλλά και πάλι οι περισσότεροι δεν είναι ικανοποιημένοι. Δηλαδή πέρα από την σοβαρή διοικητική και προπονητική δουλειά που πιστεύω πως γινόταν (και επιμένω σ' αυτό), είναι δυνατόν να περιμένουν ότι με αυτό το ρόστερ θα χτυπήσει τον Ολυμπιακό σε βάθος μαραθωνίου; 


-Ο Κόντε είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης αυτό τον καιρό. Και όχι μόνο τώρα που κερδίζει η Τσέλσι. Πάταξον μεν, άκουσον δε. 

-Ακόμα δεν έχω καταφέρει να αποκρυπτογραφήσω τις προπονητικές ικανότητες του Ζιντάν, άλλωστε υπήρχαν πολλά σημάδια που έδειχναν πως φέτος η Ρεάλ θα καθαρίσει την Πριμέρα. Είχε έρθει η ώρα της. Το ότι καταφέρνει πάντως- με βάση το όνομα και την αύρα του- να απορροφά τους κραδασμούς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, είναι φοβερό πλεονέκτημα για τη θέση που ανέλαβε. Επίσης, αν και δεν περιμένατε εμένα να το μάθετε, όσο ο Ρονάλντο καταφέρνει να είναι καθοριστικός ακόμα και αν δεν έχει τη σπιρτάδα του παρελθόντος, καμία άμυνα στον κόσμο δεν μπορεί να την κρατήσει. Η δική της άμυνα είναι άλλο θέμα.


-Τη γνώμη μου για τη Λειψία την έγραψα την προηγούμενη βδομάδα. Και για να το πάω ένα βήμα παραπέρα, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες για το μπαμ από την περσινή Λέστερ. Ουσιαστικά μόνο η Μπάγερν έχει τη δυναμική να αποκτήσει σταθερότητα και να επιστρέψει στην κορυφή, το ρόστερ της RB είναι έτσι κι αλλιώς εξαιρετικό και απ' ότι φαίνεται, το έψαξαν πολύ για να πάρουν το Χάζενχουτλ. Όπως είπα, Champions League στη χειρότερη.

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου