Όλα στραβα κι αναποδα!

Ο Δαβίδ Πάλλης σχολιάζει με το δικό του τρόπο και ύφος, όλα όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος.


Σε έναν τελικό παρωδία για το άθλημα, χωρίς θεατές, λόγω ανικανότητας της πολιτείας να τον διεξάγει σε ήρεμα πλαίσια, την στιγμή που στις άλλες χώρες είθεσται ο τελικός να είναι γιορτή, εδώ ήταν σκέτη ντροπή. Η ΑΕΚ ήταν δίκαιη νικήτρια, αξία πήρε το Κύπελλο, αφού εκμεταλλεύτηκε την αλαζονεία, την αγωνιστική απραξία, την αδιαφορία μερικών παικτών του Ολυμπιακού, αλλά και τα λάθη του Σίλβα.

Καταρχήν στο ματς είδαμε πράγματα που θα θυμόμαστε από αυτόν τον τελικό όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Αν και στο πρώτο ημίωρο προτιμότερο για έναν θεατή θα ήταν να παρακολουθήσει το «Μπρούσκο». Στο τέλος του ημιχρόνου ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ με κεφαλιά του Μάνταλου όταν ξέφυγε από τον Ντα Κόστα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σε μια φάση που φέρει μερίδιο ευθύνης και ο Ρομπέρτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, περιμέναμε την αντίδραση του Ολυμπιακού, όμως δεν ήρθε ποτέ. παρότι είχε την κατοχή και κυκλοφορούσε την μπάλα δεν μπορούσε να φανεί απειλητικός μπροστά από την εστία του Ανέστη. Έτσι στο 55', η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα, με τον Βάργκας να τροφοδοτεί τον Τζιμπούρ, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά και έδωσε στην ομάδα του ξεκάθαρο προβάδισμα.

Τότε ο Σίλβα αποφάσισε να αλλάξει την κατάσταση περνώντας στον αγωνιστικό χώρο Ιντέγιε, Πάρντο και Τσόρι, αλλά μάταια, αφού το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός μετά το 2-0 ήταν το δοκάρι του Μαζουάκου και το γκολ της «τιμής» από τον Τσόρι, όπως αποδείχθηκε. 

Μπορεί πολλοί να στέκονται στην αγωνιστική απραξία των παικτών του Σίλβα, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Ο Πορτογάλος προπονητής  διαχειρίστηκε λάθος το ματς όσον αφορά τη στελέχωση της ενδεκάδας. Άφησε εκτός τους Ντουρμάζ, Πάρντο, Καμπιάσο και Σιόβα (δεν βάζω τον Τσόρι, γιατί ο Αργεντινός έρχεται συνήθως από τον πάγκο).

Επίσης, άργησε να αλλάξει την κατάσταση στην επανάληψη του παιχνιδιού και το έκανε όταν το πουλάκι είχε... πετάξει. Ο Μάρκο Σίλβα είναι καλός προπονητής είδαμε ωραία πράγματα από αυτό που οραματίζεται για την συνέχεια στην καριέρα του στον Ολυμπιακό. Έσπασε σχεδόν όλα τα ρεκόρ στην Ελλάδα, κέρδισε σχεδόν όλα τα ντέρμπι εκτός της ΑΕΚ στο Ο.Α.Κ.Α, έκανε διπλό στην Αγγλία απέναντι στην Άρσεναλ, όπως και τρεις συνεχόμενες νίκες σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΥΓ1: Χίλιες φορές να παίζεις με Τσιμίκα και Βούρο, παρά με παίκτες που το έχουν δει αλλιώς και παρουσιάζουν αδιαφορία όμοια δημόσιου υπαλλήλου. Αναφέρομαι στους Ντα Κόστα και Μαζουάκου, ειδικά ο τελευταίος εδώ και πολλούς μήνες παρουσιάζει αυτή την εικόνα.

ΥΓ2: Η εικόνα του Τσόρι με την κόρη του Μπουονανότε είναι το ποδόσφαιρο. Είναι συγκινητική , αλλά δεν έπρεπε να στεκόμαστε τόσο όταν γίνεται. Αυτές οι στιγμές πρέπει να μονοπωλούν στα γήπεδα, όχι οι φασαρίες και οι βρωμιές.

ΥΓ3: Αυτός που διοργάνωσε αυτήν την παρωδία έλειπε. Πρώτη φορά τέτοιος τελικός και τελευταίος ευελπιστώ.

ΥΓ4: Όπως έγραψε και ένας φίλος: "Τα γήπεδα άδειασαν, γιατί πολλοί οπαδοί έγιναν δημοσιογράφοι".

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου