Κωνσταντακοπουλος: «Αυτο που καταφεραμε ειναι ανεπαναληπτο»

Η Κύμη κατάφερε, έπειτα από μία συναρπαστική χρονιά, να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ, κερδίζοντας έτσι τη συμμετοχή της στα «σαλόνια» της Α1. Ο Θάνος Κωνσταντακόπουλος, ένας εκ των πλέιμεϊκερ της ομάδας, μίλησε στο Mix This για το τεράστιο αυτό κατόρθωμα.


Λένε πως τα παραμύθια είναι για τα μικρά παιδιά. Πως δεν είναι αληθινά και είναι πλασμένα από όνειρα και φαντασίες που... οργιάζουν. Αυτό που κατάφερε η Κύμη όμως, δεν είναι ψέμα πλασμένο από... μυαλό. Κατέκτησε με το «σπαθί» της το πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ και από του χρόνου θα «φιγουράρει» στα γήπεδα της Α1 με το κεφάλι ψηλά.

Ένας εκ των «πολεμιστών» του κόουτς Βασίλη Μπρατσιάκου, ο Θάνος Κωνσταντακόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στο Mix This και τον Κώστα Τάτση και μίλησε για τον «άθλο» της φετινής σεζόν, την πιο ξεχωριστή στιγμή, καθώς επίσης και για το μέλλον τον στους Κουμιώτες.


Πώς ξεκίνησε όλο αυτό το «παραμύθι»;


«Από πέρυσι που ήρθα στην ομάδα, αυτός ήταν ο στόχος όλων μας. Να φτάσουμε δηλαδή το σύλλογο στα «σαλόνια» της Α1. Αυτό βέβαια το είχε «οραματιστεί» η οικογένεια Θεοδώρου από το 2010 που ανέλαβε τις τύχες της Κύμης. Το κατάφερε λοιπόν με έξι συνεχόμενες ανόδους από τα τοπικά μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2».


Έχει... συνειδητοποιήσει πως είστε στην Α1;


«Δεν σου κρύβω πώς το συνειδητοποίησα αρκετή ώρα μετά τον τελικό με τον Φάρο. Είναι κάτι πολύ μεγάλο. Καταφέραμε μια μικρή πόλη 2500 κάτοικων να γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα μέσω της ανόδου στην Α1, δεν έχει ξαναγίνει!».


Αν σου ζητούσα να κάνεις έναν απολογισμό...


«Βρίσκομαι στην ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια κι έχω κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό».


Ποιο ήταν το κομβικότερο «σημείο» της σεζόν;


 «Όλα τα παιχνίδια φέτος ήταν δύσκολα και κάθε παιχνίδι είχε την σοβαρότητά του. Βλέπαμε ένα-ένα τα παιχνίδια και κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Κομβικό σημείο της χρονιάς ήταν όταν καταφέραμε να σηκωθούμε όρθιοι από τις δύο συνεχόμενες ήττες του πρώτου γύρου με Φάρο και Προμηθέα. Αυτό μας έδωσε την απαραίτητη ώθηση...».




Ποια «στιγμή» θα ξεχώριζες φέτος;

«Η γιορτή που ακολούθησε μετά την νίκη με τον Φάρο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον κόσμο που ήταν έξω στους δρόμους και πανηγύριζε μαζί μας. Ανεπανάληπτο!».


Η Κύμη έχει το μυστικό της επιτυχίας...


«Μυστικό δεν υπάρχει. Πολλή δουλεία χρειάζεται αλλά και αφοσίωση στον στόχο που έχεις θέσει».


Θα μπορούσες να συγκρίνεις την άνοδο της Κύμης με μία από τις ανόδους σου στον Πανελευσινιακό;


«Πέρασα τρία εκπληκτικά χρόνια στον Πανελευσινιακό. Έχω πολλούς φίλους εκεί, αγαπώ την ομάδα και την παρακολουθώ συχνά Είναι όμως δύο διαφορετικές χρονιές και η καθεμία έχει τη δική της γλύκα».


Όλοι φέτος είχαν σαν φαβορί για την πρώτη θέση τον Φάρο. Θεωρείς πως «κλείσατε» κάποια στόματα με το κατόρθωμά σας;


«Δεν πιστεύω πως είχαμε να αποδείξουμε κάτι. Το μόνο που ξέρω είναι πως είμαστε πρωταθλητές».




Τι έχεις να πεις για του φιλάθλους της Κύμης;

«Ο κόσμος μας ήταν ο «έκτος παίκτης» μας. Σε κάθε αναμέτρηση το γήπεδο ήταν γεμάτο. Στα εντός έδρας παιχνίδια είχαμε 250 άτομα στις εξέδρες. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, παρά να τους ευχαριστήσουμε για την αφοσίωσή τους».


Πώς θα χαρακτήριζες τη σχέση σου με τον κόουτς Μπρατσιάκο;


«Οι σχέσεις μας είναι άριστες όπως δηλαδή και με κάθε παίκτη της ομάδας. To κλειδί σε μια τέτοια επιτυχία είναι το κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Ο κόουτς τα κατάφερε περίφημα».


Πάντως και η διοίκηση της ομάδας τα πήγε πολύ καλά...


«Η οικογένεια Θεόδωρου στάθηκε διπλά μας σε ότι χρειαστήκαμε. Και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Αγαπάνε πολύ τον τόπο τους και προσφέρουν απλόχερα στην τοπική κοινωνία την βοήθειά τους σε επίπεδο πολιτισμού και αθλητισμού».


Εσύ, θα παραμείνεις και του χρόνου στην Κύμη;


«Προς το παρόν θέλω να χαρώ την επιτυχία της ομάδας μου. Έχω δεθεί συναισθηματικά με τους ανθρώπους είναι η αλήθεια. Όμως, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει».



Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου