Here is Johnny (Valentine)

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι εδώ. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι την ίδια συμπάθεια σε αυτό το μικρό φτερωτό αγγελάκι - ως εθεάθη την τελευταία φορά. Η Ελένη Ριζάκη συμπάσχει και προτείνει ταινίες για να περάσετε "δημιουργικά" την μέρα, με παρέα ή χωρίς. 


14 Φεβρουαρίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Έφτασε η τρομακτική μέρα, η μέρα που όλοι εσείς οι ελεύθεροι σιχαίνεστε. Ή εσείς αγαπητά ζευγάρια που απλά δε σας αρέσει η καταραμένη μέρα γιατί θεωρείτε πως δε χρειάζεται να αγαπιέστε περισσότερο μόνο μια μέρα το χρόνο αλλά κάθε μέρα το ίδιο. Ειδικά εσάς σας καταλαβαίνω απόλυτα και συμπάσχω. Για όλους εσάς, λοιπόν, σας έχω δωράκι για να μπει πιο καλά η μέρα: τις top 5 κατηγορίες "κάφρικων" ταινιών.



Τελειωμένες κωμωδίες


Ξεκινάμε με τις "κάφρικες" κωμωδίες. Το εντελώς αντίθετο των ρομαντικών κομεντί. Αυτές οι κωμωδίες είναι η γνωστή κωμωδία-αμερικανιά, όπου ο πρωταγωνιστής συνήθως θα είναι κάποιος ανώριμος looser, συνήθως έφηβος ή πρωτοετής φοιτητής και μαζί με την παρέα του θα σκεφτεί να κάνει όλων των ειδών τις βλακείες για να "δειχτεί" στην κοπέλα που του αρέσει ή απλά για να περάσει καλά με τους φίλους του. Γιατί; Μα γιατί είναι όλοι τους κάφροι και θέλουν να ζήσουν στιγμές που πιστεύουν ότι στα 40 τους θα μετατραπούν σε ένδοξες ιστορίες νιότης-μαθήματα καλής ζωής στους γιους τους. Αντι-βαλεντίνη, αν καταφέρεις να δεις μια τέτοια ταινία, να είσαι σίγουρη ότι ο αντι-βαλεντίνος σου θα σε λατρέψει κι ίσως να σου παραχωρήσει και 2 επιπλέον βράδια μακρυά από τους φίλους του μέσα στην εβδομάδα. American Pie series δαγκωτό.


Παραδείγματα: ΟΛΑ τα American Pie, Eurotrip





Θρίλερ


Όσο πιο πολύ αίμα κι όσο πιο τρομακτικές φάτσες, τόσο το καλύτερο. Ευτυχώς θρίλερ υπάρχουν πολλά, καλογυρισμένα και κακογυρισμένα. Είναι η ταινία που θα επιλέξεις ένα οποιοδήποτε βράδυ που σκοπεύεις να το περάσεις με το άλλο σου μισό και σήμερα ειδικά αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να το προτιμήσεις. Προτείνω η θεματολογία να είναι σχετική με δαίμονες γιατί συνήθως σε αυτά τα θρίλερ έχεις τον τέλειο συνδυασμό: αίμα, δαιμονισμένη φάτσα και ψυχολογικός τρόμος! Προσοχή για τα ζευγάρια: Οι κοπέλες, εάν δεν αντέχετε τα θρίλερ, μην τα προτιμήσετε γιατί το αποτέλεσμα θα είναι να πετάγεστε συνέχεια στην αγκαλιά του αγαπημένου σας κι όπως είπαμε αυτό σήμερα δεν το πολυθέλουμε. Αν δεν πολυκαταλάβατε μπορώ να σας κάνω λίγο εικόνα τη δαιμονισμένη από τον εξορκιστή που γυρνάει το κεφάλι της μια ολοκληρωμένη στροφή, όπως κάναμε μικρές στις Barbie.


Παραδείγματα: Εξορκιστής, Η Σιωπή των Αμνών





Ταινίες εμπνευσμένες από κόμικ


Τα κινηματογραφικά στούντιο ρίχνουν εκατομμύρια κάθε φορά σε ταινίες για σούπερ-ήρωες, άρα είναι πολύ κρίμα να μην τις τιμήσουμε. Ας είναι καλά η Marvel που πέρα από πολύ πετυχημένες ιστορίες θνητών που έγιναν υπερ-ήρωες, έχει σταθεί κι η αφορμή να δούμε κινηματογραφικά αριστουργήματα κι εξαιρετικές ερμηνείες ηθοποιών σε χαρακτήρες που ποτέ δεν περίμενες να έχουν τόσο ψυχικό βάθος ώστε να αναδειχθούν τέτοιες ερμηνείες. Προτείνω ανεπιφύλακτα την τριλογία του Batman σε σκηνοθεσία του Christopher Nolan.


Παραδείγματα: Όποιο κόμικ της Marvel σας αρέσει κι έχει γίνει και ταινία.




Ταινίες Δράσης


Ξύλο! Πολύ ξύλο όμως! Και τέτοιες ταινίες είναι ποικίλες. Με πιο πρόσφατη το Creed. Οι πιο δημοφιλείς πρωταγωνιστές σε τέτοιες ταινίες είναι οι Sylvester Stalone, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Vin Diesel, The Rock και πάει λέγοντας. Διαλέγετε και παίρνετε: ποιος σας αρέσει περισσότερο εμφανισιακά και ποιος ρίχνει καλύτερο ξύλο. Προσωπικά θα διάλεγα όλες τη σειρά ταινιών "Αναλώσιμοι" για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι αυτοί οι body builders-ηθοποιοί είναι μαζεμένοι σε 3 ταινίες με ξύλο αλλά και χιούμορ.


Παραδείγματα: Green Street Hooligans 1/2, Αναλώσιμοι 1/2/3, Όλα τα Fast and Furious, 






Κινούμενα Σχέδια


Και φτάνουμε αισίως στην 5η κατηγορία. Είπαμε σήμερα όλα επιτρέπονται. Άρα ας "παλιμπαιδίσουμε" στο φουλ φίλοι μου. Η Disney θα έχει την τιμητική της, ο Nemo σας αναμένει να τον βρείτε κι ο βασιλιάς Τζούλιαν από τη Μαγαδασκάρη γουστάρει να χορεύετε μαζί. Σε καμία περίπτωση όμως μη ξεφύγετε (σε εσάς το λέω κοπέλες γιατί τα αγόρια αμφιβάλλω αν θα θέλουν) από τη ροή του προγράμματος. Μη βάλετε να δείτε καμία ταινία με κάποια από τις πριγκίπισσες της Disney, όσο κι αν θέλετε...


Παραδείγματα: Ψάχνοντας το Νέμο, Μαγαδασκάρη 1/2/3

 

Διαλέγετε και παίρνετε. Παραγγείλτε πίτσες, πιάστε και μια μπύρα από το ψυγείο, "γουρουνιάστε" με ό,τι junk food θέλετε κι απολαύστε μια καθημερινή στιγμή στον καναπέ σας. Είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες και βλέπετε την αγαπημένη σας ταινία. Μόνοι ή ζευγάρι; Τι σημασία έχει; Εμείς να είμαστε καλά! Ο μήνας έχει απλά 14, τίποτα το σημαντικό.


Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου