BPM festival: Ενα φεστιβάλ κατα μηκος της Καραιβικης


Το BPM festival ανοίγει τις πύλες του για άλλη μια φορά στο μακρινό Μεξικό και ο Κωνσταντίνος Μανδρέκας μας βάζει στο κλίμα μιας από τις μεγαλύτερες μουσικές γιορτές του πλανήτη

Picture

Το BPM FESTIVAL είναι ένα ξεχωριστό ετήσιο φεστιβάλ το οποίο λαμβάνει χώρα απ το 2008 και μετέπειτα στο Μεξικό. Στην μαγευτική Playa del Carmen μια πόλη που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία Quintana Rοο, κατά μήκος της Καραϊβικής θάλασσας, περίπου πάνω από 60,000 θεατές και πάνω από 60 χώρες παγκοσμίως συναντώνται κάθε χρόνο, ώστε να θαυμάσουν πάνω από 150 κορυφαία ονόματα της House, Τechno και Underground μουσικής, σε ένα event που κρατά δέκα περίπου ημέρες.

Τα event που διεξάγονται είναι πάρα πολλά και πραγματοποιούνται σε Beachbars, night clubs αλλά και εστιατόρια με Underground προφίλ, όπως το Blue Parrot, το Cannibal Royal, το La Santanera και πολλά άλλα. Μεγάλα και σημαντικά είναι και τα ονόματα που πλαισιώνουν το φεστιβάλ όπως οι Carl Cox, Sasha, John Digweed, Carlo Lio, Mark Knight, Roger Sanchez, Mathias Tanzmann, Nicole Moudaber, Adam Beyer, Joseph Capriati κ.α. Ονόματα ικανά να απογειώσουν όσους τυχερούς παρευρεθούν στο Μεξικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρευρισκόμενοι εκτός απ το ότι θα ξεδώσουν αυτές τις μέρες μπορούν να συμμετάσχουν και σε διάφορες εκδηλώσεις όπως τα θαλάσσια σπορ. Εκδηλώσεις στις υπέροχες και δαντελένιες παραλίες της περιοχής που φτάνουν ως τον οικολογικό τουρισμό. Εξίσου σημαντικό είναι ότι μπορούν να δουν θεσπέσιους αρχαιολογικούς χώρους όπου μπορούν να βρουν διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα και κυρίως τα ερείπια των Μάγια του ιστορικού ινδιάνικου πληθυσμού της Κεντρικής Αμερικής.

Φέτος το συγκεκριμένο φεστιβάλ θα διεξαχθεί απ τις 8 Ιανουαρίου και θα τερματίσει στις 17 Ιανουαρίου κλείνοντας αισίως μια δεκαετία ζωής. Η μετάδοση του φεστιβάλ θα γίνει μέσω του BE-AT.TV, της ιστοσελίδας παγκοσμίως που μεταδίδει μεγάλα event και set από κορυφαίους Djs παγκοσμίως ζωντανά και On demand 24 ώρες το 24 ωρο.

Συμπερασματικά το BPM είναι ένα φεστιβάλ το οποίο έχει δέσει αρμονικά με το Μεξικό, τους πολίτες του αλλά και τους δεκάδες επισκέπτες που έρχονται απ την μια άκρη της γης στην άλλη για να το  παρακολουθήσουν. Αυτά καλό θα ήταν να τα βλέπουν κι εδώ μερικοί στη χώρα μας ώστε ν αποκτήσουμε κι εμείς την κουλτούρα που έχουν οι Μεξικάνοι και να διοργανώσουμε κάποτε ανάλογο φεστιβάλ. Διότι είμαστε μια μαγευτική χώρα με ομορφιά που δεν περιγράφεται με λόγια, που όμως στερείται σε ιδέες, μυαλά και νοοτροπίες.

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου