Προσοχη, κινδυνος!


Ο Κώστας Τάτσης αναλύει στο τους κινδύνους που εγκυμονεί η «εύκολη» αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ, για τη φάση των «32» του Europa League.

Picture
Πολλοί έσπευσαν να πουν πως η κλήρωση με του Ολυμπιακού με τη βέλγικη Άντερλεχτ είναι βατή. Εύκολος αντίπαλος και σίγουρη πρόκριση. Σαφώς και δεν είναι έτσι. 

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι δίχως αμφιβολία η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως και στην Ευρώπη οι επιτυχίες θα είναι δεδομένες. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει «υπερδυνάμεις» τη νεοφώτιστη -και δίχως παίκτες πρωταθλητισμού- ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό ο οποίος ακόμη ψάχνεται και τον ΠΑΟΚ που όλα του φταίνε. Οπότε, το να κερδίζεις ομάδες σαν κι αυτές, παίρνοντας παράλληλα και τα ματς με τους «Πλατανιάδες» και τις «Καλλονές» δεν σε κάνει μεγάλη ομάδα γενικώς. Σε κάνει μεγάλη ομάδα στη χώρα σου.

Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος. Στο τέρμα δεν έχει κάτι να φοβάται. Η άμυνα είναι λίγο «κίνδυνος-θάνατος», ειδικά από τη πλευρά του Μασουακού. Στο κέντρο έχει παίκτες καλούς, που μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πίεση των μεγάλων παιχνιδιών. Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Καμπιασο, «Τσόρι» και Φορτούνης είναι παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Συνδυάζουν «πνευμόνια» με εμπειρία. Συνταγή παλιά κι επιτυχημένη.

Στην επίθεση τώρα, ο Ιντέγε μας «σπάει τα νεύρα» όταν χάνει τα... άχαστα. Αλλά δεν παύει να είναι γρήγορος και... μπουκαδόρος. Για το ύψος του, η ταχύτητα που διαθέτει είναι εκπληκτική. Ο Ερνάνι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Πάρντο για να βγάλει... τα κάστανα από τη φωτιά. Ο Σεμπά μπορεί, αλλά πρέπει να το... πιστέψει κιόλας. Δεν έχει την απαραίτητη εμπιστοσύνη στον... εαυτό του.

Για τους Βέλγους, ιδιαίτερα επικίνδυνος είναι ο Τίλεμανς, ο οποίος θεωρείται ένα από τα καλύτερα ανερχόμενα αστέρια του βέλγικου πρωταθλήματος. Ακόμη, πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα ο φορ Οκάκα, ο οποίος μετρά 7 γκολ σε 17 αναμετρήσεις αλλά και οι Ζιλέ, Ντεφούρ, Σιλά. Στον «άσο» υπάρχει ο Προτό. Δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος. 

Αν ο Ολυμπιακός είναι σοβαρός, θα κερδίσει και θα προκριθεί πανηγυρικά. Όμως, επειδή έχουμε δει αμέτρητα «στραπάτσα» ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ας κρατάμε μικρό... καλάθι. Μακάρι να προκριθεί. Του το εύχομαι. Αλλά μέχρι τότε, υπομονή και προσήλωση στο στόχο. Η προϊστορία είναι μαζί του. Το θέμα είναι, να πάρει το ματς στα σοβαρά. Να αντιμετωπίσει τους Βέλγους με τον δέοντα σεβασμό. Αλλιώς... θα έχουμε θέματα!

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου