Εικοσι βαρβατες προσβολες απ' ολο τον κοσμο!

Στην Ελλάδα, όχι να το παινευτούμε, αλλά έχουμε άπειρους τρόπους -και άλλες τόσες εκφράσεις- για να προσβάλλουμε τον (ή τους) διπλανούς μας. Τι γίνεται όμως στο εξωτερικό; Το Mix This συγκέντρωσε είκοσι χαρακτηριστικές ατάκες από όλο τον κόσμο, οι οποίες «στάζουν μέλι»...


Ένα από τα προτερήματα που έχουμε ως Έλληνες, είναι η δημιουργικότητα η οποία μας διακατέχει, όσον αφορά τους τρόπους για να ακουστούμε ή ακόμα και για να προσβάλλουμε τους άλλους. 

Με «κορωνίδα» την πασίγνωστη σε όλους μας λέξη, ιδιότητα, στάση ολόκληρης ζωής μάλιστα, του μαλάκα αλλά και πλήθος άλλων εκφράσεων, δόξα το θεό. Τι γίνεται όμως στο εξωτερικό; Μετά από «ενδελεχή» έρευνα, το Mix This βρήκε είκοσι χαρακτηριστικές φράσεις από αντίστοιχες χώρες για να τις λάβουμε ως μέτρο σύγκρισης.

«Κάποιος κάνει σεξ στο σκοτάδι» - Γερμανία
(Αυτή η έκφραση χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους υπερβολικά άσχημους ανθρώπους, οι οποίοι, για τους Γερμανούς, πρέπει να γ@μ..νται στα σκοτεινά καθώς υπό το φως της λάμπας, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά)

«Μιλάει γαλλικά σαν μια ισπανική αγελάδα» - Γαλλία
(Ο γαλλικός σωβινισμός μπορεί να τσακίσει κόκαλα. Είναι γνωστές οι ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι βρέθηκαν στη χώρα αυτή και πίστεψαν πως θα μπορούσαν να συνεννοηθούν με τους ντόπιους στα αγγλικά. Φανταστείτε τι ισχύει για τους Ισπανούς...)

«Είναι τόσο άσχημος που κάνει τα κρεμμύδια να κλαίνε» - Ισπανία
(Συνηθίζεται να υποφέρουν οι άνθρωποι από τα τερτίπια των κρεμμυδιών. Εδώ όμως οι ρόλοι αντιστρέφονται για τα καλά. Όταν οι Ισπανοί θέλουν να περιγράψουν την ασχήμια, δεν τσιγκουνεύονται, αυτό είναι το μόνο σίγουρο)

«Η φάτσα της είναι σα τσάντα γεμάτη με εργαλεία» - Αγγλία
(Όπως και στην περίπτωση της Ισπανίας, η γλαφυρότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα και στο Νησί. Πάντως, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ακόμα δε μπορούμε να καταλάβουμε τι κακό μπορεί να έχει ένας σάκος με εργαλεία)

«Ηλίθιε...» - Σκωτία
(Απλοί, λιτοί και περιεκτικοί οι φασαριόζοι Σκωτσέζοι! Δε σηκώνουν πολλά πολλά, έχουν που έχουν την προαιώνια μανούρα με τους... λατρεμένους τους γείτονες, Άγγλους, καλύτερα να μην τους ζαλίσεις τον έρωτα)

«Χοντρός σαν κουράδα και περισσότερο άχρηστος από αυτή» - Ιρλανδία
(Όπως οι Ιρλανδοί, έτσι και εμείς, δε διστάζουμε συχνά πυκνά να χαρακτηρίζουμε ως «κουράδες» τους τεμπέληδες. Πάντως οι Ιρλανδοί είναι περισσότερο περιγραφικοί από τους Έλληνες, διότι προσδιορίζουν ακριβώς το σχήμα και το μέγεθος της)

«Τράβα και κρύψου κάτω από παλιατζούρες» - Σουηδία
(Οι Σουηδοί δε χαρίζουν κάστανο σε όποιον πει ή πράξει οτιδήποτε ηλίθιο. Γι' αυτό και τον στέλνουν να... πάει στο διάολο με λίγα λόγια και να κρυφτεί πίσω από παλιά και άχρηστα πράγματα. Έτσι, για να φανεί ακόμα πιο ηλίθιος)

«Η μάνα σου γ@μ...έται με τάρανδο» - Φινλανδία
(Τα στερεότυπα για τους Φινλανδούς μας έχουν δώσει μια διφορούμενη εικόνα. Από τη μια, έχουμε να κάνουμε για τους σοβαρούς εκπροσώπους της κρύας Σκανδιναβίας, ενώ από την άλλη με τους θιασώτες της ευρωπαϊκής metal μουσικής. Εδώ μάλλον ισχύει το δεύτερο)

«Κάτω από τον κώλο του βατράχου» - Ουγγαρία
(Ιδιαίτερη αντιμετώπιση έχουν οι αδαείς και ημιμαθείς άνθρωποι στην Ουγγαρία. Εκεί, οπού κυριαρχεί η παραπάνω φράση, η οποία μπλέκει και τα συμπαθέστατα βατραχάκια. Κάτι αντίστοιχο με το δικό μας «τράβα να δεις αν έρχομαι»)

«Ακονίζεις τσεκούρι στο κεφάλι του» - Ρωσία
(Η φράση αυτή χρησιμοποιείται για τους ξεροκέφαλους. Γενικά, η καθημερινότητά μας έχει γεμίσει με εικόνες από τα πιο άκυρα σκηνικά με πρωταγωνιστές τους κατοίκους αυτής της χώρας, άρα δε μας φαίνεται παράξενη αυτή η ατάκα)

«Μακάρι η γυναίκα σου να γεννήσει μια σαρανταποδαρούσα, ώστε να αναγκαστείς να δουλεύεις για παπούτσια σε όλη σου τη ζωή» - Σερβία
(Οι γείτονες Σέρβοι παίρνουν ίσως το «Όσκαρ πρωτοτυπίας». Αν και η παραπάνω φράση μοιάζει περισσότερο με κατάρα, χωράει και παραχωράει στη λίστα μας. Απλά κάντε εικόνα το σουρεάλ σκηνικό που περιγράφεται... Κλάμα!)

«Είναι τόσο άσχημος, όσο μια σαλάτα» - Βουλγαρία
(Αν κρίνουμε από τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, μπορούμε να έχουμε και άποψη για τα υπόλοιπα Βαλκάνια, τα οποία μάλλον δεν έχουν σε περίοπτη θέση τα σαλατικά και τα ζαρζαβατικά. Τόσο που, τα χρησιμοποιούν για να σε προσβάλλουν)

«Είναι άσχημο να βλέπεις έναν καριόλη να τρώει ρόδια» - Αρμενία
(ΟΚ, τυπικά αυτή είναι μια από τις πιο άκυρες προσβολές της λίστας μας. Κάντε εικόνα αυτή τη σκηνή και αν δεν απορήσετε (στη χειρότερη) ή γελάσετε (στην καλύτερη), μάλλον έχετε αρμένικες ρίζες και καταλαβαίνετε ακριβώς τι θέλει να πει ο Αρμένης ποιητής)

«Κεφάλι φιδιού και μάτια αρουραίου» - Κίνα (Καντονέζικα)
(Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια, μαύρα κατσαρά μαλλιά έλεγε ο Βαμβακάρης, αλλά οι Κινέζοι το προχώρησαν περαιτέρω. Η φράση αυτή χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους αδίστακτους και αμφιβόλου ποιότητας ανθρώπους)

«250αράκι» -Κίνα (Μανδαρίνικα)
(Με την πρώτη ματιά, αυτή η προσβολή φαίνεται λίγο άκυρη, αλλά για να την καταλάβει κάποιος θα πρέπει να ξέρει λιγουλάκι ιστορία. Οι Μανδαρίνοι θυμούνται το «diao», νόμισμα αντίστοιχο της δικής μας «μνας» και χρησιμοποιούν το 1/4 της αξίας της αναφερόμενοι στις χαζομάρες των απερίσκεπτων)

«Αυτός είναι κουτάβι» - Νότια Κορέα 
(Εδώ δε χρειάζονται πολλά ως εξήγηση, καθώς λίγο πολύ και στην Ελλάδα, οι άπειροι και άγουροι άνθρωποι παρομοιάζονται με τα κουτάβια. Well played κύριοι της Νοτίου Κορέας. Πάντως έχουμε την ειλικρινή απορία, ποια είναι η αντίστοιχη πράξη στο βόρειο τμήμα της χώρας)

«Αυτός είναι πίσω από το αφεντικό του και του χουφτώνει τ' αρχίδια» - Μαλαισία
(Με αρκετά γλαφυρό τρόπο, οι Μαλαίσιοι έχουν τον δικό τους τρόπο να ξεχωρίζουν και να στολίζουν τους «γλείφτες», ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους χώρους εργασίας. Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, το γλείψιμο είναι παγκόσμιο φαινόμενο...)

«Είναι σαν ουρακοτάγκος» - Αυστραλία
(Οι Μικρασιάτες συνήθιζαν να χαρακτηρίζουν τους κοκκινοτρίχηδες ως «διαβόλου παιδιά». Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τους Αυστραλούς, οι οποίοι φαίνεται να μην έχουν σε εκτίμηση τους κοκκινομάλληδες, εξισώνοντάς τους με το (κατά τ' άλλα συμπαθέστατο) θηλαστικό)

«Πες το στο γάιδαρο σου» - Σομαλία
(Με αυτόν τον τρόπο οι Σομαλοί βάζουν στη θέση τους τους φαφλατάδες. Σε φάση, «μίλα εσύ ρε παιδί μου όσο θες, εγώ δε σ' ακούω όμως, καλύτερα να τα πεις στο ίδιο το ζώο. Το οποίο ως γνωστόν δε δίνει και εκείνο δεκάρα για τα προβλήματά σου)

«Είναι ρωγοκέφαλος» - Νότια Αφρική
(Δε χαρίζουν κάστανο εκεί στη Νότια Αφρική, ακόμα και εναντίον όσων άτυχων βλέπουν τα μαλλιά τους να πέφτουν. Η γύμνια του κεφαλιού σε εκείνα τα μέρη, παρομοιάζεται με γυναικεία ρώγα. Μάλλον η σύνδεση αυτή είναι λίγο ατυχής. Ε παιδιά;)

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου