Γιοχανσον εσυ σουπερσταρ


Ο Σοφοκλής Λινάρδος γράφει στο Sportsvoice24 για τον «πασπαρτού» της ΑΕΚ, Γιάκομπ Γιόχανσον αλλά και την νέα αγωνιστική ταυτότητα που βρίσκει σιγά-σιγά η «Ένωση».

Picture

Η πολιτική της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια στις μεταγραφές είναι να ψάχνει φτηνούς και ελεύθερους παίκτες με μεταπωλητική αξία. Ένα σύστημα που είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν αξίζει ο εκάστοτε παίκτης. Άλλες μεταγραφές βγήκαν άλλες όχι. Υπάρχει και μια που όχι απλά βγήκε αλλά πλέον φαντάζει αδιανόητο να μην αγωνίζεται. Ο λόγος για τον Γιάκομπ Γιόχανσον.
 
Στη πρώτη εμφάνισή του με την φανέλα της Ένωσης έτυχε να είμαι στο γήπεδο -στο περσινό 3-0 με τον Ατρόμητο για το κύπελλο. Στη πρώτη φάση έκανε ένα τάκλιν στη προσπάθειά του να κλέψει τη μπάλα και η πρώτη μου ατάκα ήταν «ξυλοκόπο φέραμε». Χωρίς όμως να εννοώ κάτι κακό με αυτό που έλεγα. Είχα πολλά χρόνια να δω ένα καθαρό αμυντικό χαφ που στην καλή του μέρα –ακόμα ψάχνω κάποια κακή του- δεν μπορεί να τον περάσει ούτε... κουνούπι.
 
Πλέον τον βλέπουμε και σε ένα πιο δημιουργικό ρόλο ο οποίος φαίνεται να του ταιριάζει και να δείχνει και άλλες πτυχές του ταλέντου του όπως το σκοράρισμα. Υπάρχουν στιγμές στους αγώνες που νομίζω ότι μπορεί να διακτινιστεί μέσα στο γήπεδο. Είναι αυτός που θα δώσει τη τελική πάσα θα γυρίσει να μαρκάρει στο κέντρο και θα διώξει τη μπάλα από την άμυνα και όλα αυτά σε μια φάση. Ίσως είναι ότι καλύτερο διαθέτει στο ρόστερ τη η ΑΕΚ και σίγουρα ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο.
 
Στα αγωνιστικά θέματα ολόκληρης ομάδας η Ένωση δείχνει να βρίσκει μια νέα ταυτότητα. Ο Πογέτ εκμεταλλεύεται ότι καλύτερο διαθέτει και βάζει να παίζει όποιον αξίζει. Η επιστροφή του Τζεμπούρ φανερώνει το πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν η ομάδα έπαιζε με κανονικό επιθετικό τόσο καιρό. Ποτέ δεν είναι αργά όμως και για να μην φοβάται κάνεις μήπως χτυπήσει κάποιος και για το κενό που θα δημιουργηθεί στην ομάδα η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει. Καλό θα είναι να γίνουν κάποιες προσθήκες γιατί μπορεί να χάθηκε το πρωτάθλημα αλλά ο στόχος του κυπέλλου είναι πέρα για πέρα εφικτός.
 
Υ.Γ. Υπάρχει ένα ύποπτο παιχνίδι το Σάββατο. Ας ελπίσουμε στο τέλος να θυμόμαστε μόνο το τι έκαναν οι παίκτες…

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου