Και τωρα τρεχουμε

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League κόντρα στην Αρούκα και ο Δαβίδ Πάλλης γράφει στο Mix This για την κακή εικόνα των Πειραωτών στο Φάληρο, το πάθος των «μικρών» Μανθάτη και Ρέτσου αλλά και για τις μεταγραφές που πρέπει... άμεσα να γίνουν στο λιμάνι.


Το γλιτώσαμε το έμφραγμα με την Αρούκα στο «Καραϊσκάκης». Θα ήταν τεράστια αποτυχία ένα δεύτερο κάζο, μετά την Μπερ, Σέβα να έρθει και ο αποκλεισμός από την  Αρούκα μέσα στο Φάληρο και να καταφέρει να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ευτυχώς βρέθηκε ο Τσόρι να ανάψει την σπίθα στους υπόλοιπους συμπαίκτες του και να αποφύγουμε τον αποκλεισμό.

Η εικόνα της ομάδας προβληματίζει, είναι τραγική. Δεν έχει φαντασία στο παιχνίδι της, δεν έχει συνεργασίες μεταξύ των παικτών, δεν έχει κίνηση χωρίς της μπάλα που είναι απαραίτητο προσόν σε μια ομάδα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Πολλοί παίκτες, που πέρυσι ήταν κορυφαίοι, είναι κάτω του μετρίου. Τι  φταίει; Είναι αρκετά τα πράγματα που «φταίνε» μέσα στην ομάδα και πρέπει να διορθωθούν για το καλό της. Ας αναλογιστεί κάνεις σε αυτά τα 4 ματς Ευρώπης (με Αρούκα και Μπερ Σεβά) ποιος παίκτης ήταν αυτός που ξεχώρισε; Ο Μάρτινς που δεν έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα και δεν είναι τυχαίο. Και δεν βάζω τους Μανθάτη και Ρέτσο που άφησαν θετικά δείγματα, γιατί σε αυτά τα παιδιά θέλω να αναφερθώ εκτενέστερα.

Το ματς δεν αντέχει σε κριτική, έγινε έστω και με τα χίλια ζόρια αυτό που έμοιαζε αυτονόητο, η πρόκριση. Στο μόνο που στεκόμαστε ως θετικό να αποκομίσουμε είναι η φλόγα που έδωσε ο Τσόρι με την εμπειρία του και έσωσε την παρτίδα, η εμφάνιση του νεοαποκτηθέντα Μάρτινς και το... νέο αίμα που πρόσφεραν περισσότερα από ότι ο Σεμπά και ο Φιγκέιρας σε ένα ματς που αγωνίστηκαν.

Φάκελος «προετοιμασία»

Δεν ξέρω τι έχει γίνει στην προετοιμασία και δείχνει τόσο πιασμένη η ομάδα. Δεν ξέρω γιατί έχει παρουσιαστεί τόσο ανέτοιμη η ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια και το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι  μη γενόμενες μεταγραφές. Είναι κι αυτό, αλλά είναι και άλλα, πιο σημαντικά. Η ομάδα αυτή ως επί των πλείστον είναι η ίδια με πέρυσι που πήρε το πρωτάθλημα 30 βαθμούς από τον δεύτερο και τερμάτισε στην δεύτερη θέση με ισοβαθμία με την Άρσεναλ σε όμιλο που μετέχει η Μπάγερν.

Είναι δύσκολο κάποιοι παίκτες που πέρυσι ήταν οι κορυφαίοι και όλοι τους  αποθέωναν, να ξέχασαν την μπάλα. Δηλαδή παίκτες όπως Φορτούνης και Ιντέγιε, φέτος να παρουσιάζουν τέτοια κακή εικόνα. Δεν ξέρω αν πήραν τα μυαλά τους αέρα, δεν ξέρω αν αυτό ήταν το limit up της απόδοσης τους, ξέρω πάντως ότι έχουν μια αστάθεια από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αν αυτοί για τον  Μπέντο είναι σημαντικοί, πρέπει να τους διαχειριστεί διαφορετικά, γιατί είναι κρίμα να χαθούν δύο παίκτες με αξία που έχουν επενδυθεί και χρήματα σε αυτά τα πρότζεκτ.

Φάκελος «Ακαδημίες»

Στο κομμάτι αυτό γίνεται σωστή δουλειά. Έχουν βγει κατά καιρούς ουκ ολίγα ταλέντα τα οποία δεν εκμεταλλεύονται για να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα και ύστερα να αποδείξουν αν και εφόσον πάρουν τις ευκαιρίες ότι μπορούν να αξιοποίηθουν και σε αυτή. Τρανταχτά παραδείγματα η χθεσινή εμφάνιση των Μανθάτη και Ρέτσου. Και δεν είναι οι μόνοι, είναι και οι  Βούρος και Τσιμίκας.

Το θέμα είναι, και αυτή είναι ξεκάθαρα άποψή μου, ότι με το να παίζουν ξένοι παίκτες αμφιβόλου αξίας χίλιες φορές να δοθούν ευκαιρίες σε αυτούς τους νέους Έλληνες παίκτες που διψούν για μπάλα  έχουν κίνητρο και ξέρουν ποιος είναι ο Ολυμπιακός και τι ανάγκες και απαιτήσεις έχει ένας σύλλογος τέτοιος. Αντιθέτως, με τους ξένους που οι περισσότεροι από αυτούς από κάποιο σημείο και μετά παρουσιάζουν εικόνα δημοσίου υπαλλήλου.

Φάκελος «μεταγραφές»

Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει σε αυτό το κομμάτι. Ότι είναι να γίνει θα γίνει, άλλωστε δεν μένουν πολλές μέρες κιόλας. Ότι μπορούμε να σώσουμε την τελευταία στιγμή για να πάει καλά... ας ελπίσουμε η σεζόν. Όπως είναι το ρόστερ, χωρίς αποχώρηση βασικού παίκτη, μιλάμε για ανάγκη τουλάχιστον πέντε μεταγραφών. Αν πωληθεί  κάποιος από αυτούς που ακούγονται, όπως καταλαβαίνετε, θα πάμε για παραπάνω από πέντε και το θέμα είναι πότε θα προλάβουν οι διοικούντες να τις ανακοινώσουν και τι παίκτες θα είναι. Και το πιο σημαντικό, πότε θα προλάβει ο προπονητής να τους δέσει όλους αυτούς που θα έρθουν να αντικαταστήσει αυτούς που θα φύγουν και να τους ετοιμάσει μέχρι τα επίσημα ματς που ξεκινούν μέσα Σεπτέμβρη. Μιλάμε για μια νέα προετοιμασία ουσιαστικά.

ΥΓ1: Συγκινητική στιγμή με τον Καμπιάσο στην διακοπή της παράστασης να δίνει μπουκάλι νερό στον Ρέτσο και να τον εμψυχώνει τον μικρό. Όπως και μετά το γκολ του Ιντέγιε η αγκαλιά στον Αργεντινό που σίγουρα σε αυτό το κακό φεγγάρι του τον έχει στηρίξει. Αυτός είναι ο Καμπιάσο και είναι παράδειγμα για πολλούς μέσα στο Ρέντη.

ΥΓ2: Μπορεί ο Ντε Λα Μπέγια το ταλέντο του Μαζουάκου να μην το έχει, την ψυχή σε σύγκριση με τον Γάλλο την έχει σίγουρα. Μόνο παίκτης που μοχθεί πραγματικά αυτή την ομάδα θα έπαιζε με θλάση και τα 30 λεπτά της παράτασης.

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου