Κακος Χαμος: «Μεσα απο το YouTube βρηκα τον εαυτο μου»

Δυο λέξεις: Κακός Χαμός. Το κανάλι του Στέλιου που σας κάνει ν'αναθεωρείτε, να διασκεδάζετε, να γελάτε. Η Ανδριάνα Βούτου τον βρήκε, του μίλησε και σήμερα θα σας τα πει ΟΛΑ. Μόνο στο Mix This.


Είναι νέος, ωραίος και με χιούμορ. Κελεπούρι με λίγα λόγια. Από τον Οκτώβριο του 2012 έχει το δικο του... χώρο στο YouΤube που πια πολλοί από εσάς (εμάς) μπορούμε να τον αποκαλούμε και δικό μας. Ο Στέλιος άρχισε τα βίντεο από... βαρεμάρα. Ναι ναι, τόσο απλά. Μια βαρεμάρα που μετέτρεψε σε κάτι εξαιρετικά δημιουργικό. 

Τον ανακάλυψα τυχαία, όπως όλα τα ωραία πράγματα σε αυτή τη ζωή. Γούσταρα αυτό το αληθινό ανετιλίκι. Ένα φοιτητικό δωμάτιο, ένας απλός άνθρωπος, ένα ξέστρωτο κρεβάτι (μονίμως). Τον βρήκα, τα είπαμε, όχι σαν συνεντευξιαζόμενος με δημοσιογράφο αλλά σαν δυο άνθρωποι που θα μπορούσαν να είναι φίλοι. Αυτος είναι ο Στέλιος κι όπου Στέλιος βάλε «Κακός Χαμός» γιατί ότι βλέπεις είναι αυθεντικό.

Πάμε;

- Χωρίς υπεκφυγές, ποιός είναι ο Στέλιος-Κακός Χαμός;

«Χωρίς υπεκφυγές είναι το ίδιο πρόσωπο. Είναι ο άνθρωπος που σπουδάζει Στατιστική και Ασφαλιστική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και παλεύει να πάρει πτυχίο, όπως όλοι. Βγαίνει με τους φίλους του για καφέδες κα ποτά, όπως όλοι, και παίζει μπάσκετ και video games, όπως πάρα πολλοί εκεί έξω».

- Το όνομα του καναλιού «Κακός Χαμός» πως προέκυψε;

Έψαχνα καιρό όνομα. Ήθελα να είναι σύντομο, εύκολο και... πιασάρικο, να σου μένει στο μυαλό. Μια μέρα που έβλεπα ειδήσεις, είπε τις δυο μαγικές λέξεις η δημοσιογράφος κι έτσι αυτομάτως κατοχυρώθηκαν στο μυαλό μου ως το όνομα του καναλιού. Ήταν ότι έπρεπε... 



- Όταν κοιτάς αυτήν την κάμερα, σε ποιον σκέφτεσαι ότι μιλάς για να νιώθεις πιο άνετα και πιο οικεία;

«Επειδή μου αρέσει αυτή η επικοινωνία με τους ανθρώπους που παρακολουθούν τα βίντεο μου και με αρκετούς από αυτούς έχω μιλήσει μέσω Facebook, έχω πιάσει τον εαυτό μου να έχει συγκρατήσει μέχρι και ονόματα σε συνδυασμό με πρόσωπα κι έτσι, πια σκέφτομαι αυτά τα πρόσωπα που είνα πιο οικεία. Φυσικά, γνωρίζω ότι υπάρχουν εκεί έξω και άνθρωποι άγνωστοι σε μένα που με παρακολουθούν απλά αυτή είναι η αρχική μου σκέψη, τα γνώριμα πρόσωπα».

- Τι συμβουλές θα έδινες στον καθένα που θα ήθελε να δοκιμάσει να κάνει βίντεο στο YouΤube;

«Να είναι ο εαυτός του πάνω από όλα και να μη προτίθεται να αλλάξει για κανέναν και για τίποτα. Να είναι αυθεντικός και να μη προσπαθεί να πει ψέματα στο κοινό για περισσότερα views ή subs. Να μην έχει ως αρχική σκέψη τα λεφτά. Να το κάνει απλά γιατί το γουστάρει. Να έχει καλό ήχο, γιατί για μένα αν ο άλλος δε μπορεί να σε ακούσει, δε θα ασχοληθεί με το τι λες και πόσο ωραία το λες. Να μην επενδύσει πολλά χρήματα σε εξοπλισμό πριν δοκιμάσει και καταλήξει στ'ότι του αρέσει πραγματικά και πάντα να κοιτάζει όλες τις πτυχές ενός θέματος».

-  Το καλύτερο fan comment/hate comment που εχεις λάβει μέχρι σήμερα ήταν... 

«Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι τα hate comment χωρίζονται σε αυτά που απλά είναι τόσο... καμμένα που γελάς μέχρι δακρύων και σε αυτά που απλά είναι hate  χωρίς επιχειρήματα. Φυσικά, και υπάρχουν μόνο και μόνο επειδή κάποιοι βλέπουν τη μια όψη του νομίσματος. Ότι έβαλες στο βίντεο σου κάποιον που θαυμάζουν ας πούμε. Πάρε όμως, το πιο πρόσφατο...»

Από το τελευταίο βίντεο Ο Χίτλερ αντιδρά στο Pokemon Go


«Τώρα όσον αφορά τα fan comment με είχαν συγκινήσει πολύ δυο μηνύματα από μαμάδες. Η πρώτη μαμά μου έλεγε πως κάθεται με το γιο της και παρακολουθούν τα βίντεο μου και το φανταζόμουν σαν εικόνα στο μυαλό μου όλη μέρα. Πολυ γλυκό! Η δεύτερη περίπτωση ήταν σε ένα Οmegle που έκανα και μια πιτσιρίκα δεν μ' είχε προλάβει και η μαμά της πήρε την πρωτοβουλία να μου στείλει γιατί το κοριτσάκι ήταν στεναχωρημένο κι έκλαιγε. Είναι κυρίως πράγματα απλά που σε κάνουν να νιώθεις τόσο ωραία». 

- Πώς σε αντιμετωπίζουν στο δρόμο, στη σχολή, οι φίλοι σου, οι γνωστοί σου αφότου άρχισες να έχεις τέτοια απήχηση στο κοινό;

«Δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Ναι, φυσικά υπάρχουν άνθρωποι στο δρόμο που θα με χαιρετίσουν ή θα μου πουν ένα καλό λόγο αλλά γενικά όλοι μου οι γνωστοί και φίλοι μου φέρονται όπως το έκαναν πάντα. Πιστεύω ότι όλο το παιχνίδι είναι στο αν θα αλλάξεις εσύ τη συμπεριφορά σου προς εκείνους. Τότε κι αυτοί θα σου γυρίσουν την πλάτη. Αν παραμείνεις ο ίδιος κι εκείνοι δεν έχουν λόγο να αλλάξουν. Στο κάτω κάτω YouΤube κάνεις, όχι ανακάλυψη του Μορίου του Θεού».

- Ποιο βίντεο ευχαριστήθηκες περισσότερο από όλα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του;

«Κοίτα, όλα τα ευχαριστιέμαι, αλλιώς δε θα συνέχιζα να το κάνω κιόλας μετά από τόσα χρόνια. Όλα έχουν κούραση και διαδικασία ωρών ή και ημερών αλλά συνάμα και κάτι μοναδικό. Πιο πολύ βέβαια μου έχει μείνει το βίντεο «Απαράδεκτα παιδικά». Καθώς έψαχνα ένιωθα τη νοσταλγία της παιδικής ηλικίας γιατί πολλά από αυτά τα παρακολουθούσα όταν ήμουν πιτσιρίκι αλλά και αντιλαμβανόμουν ότι ως παιδάκι δε θυμόμουν τις φάσεις LSD και τους βίαιους αποκεφαλισμούς σε συνδυασμό με τις μεταγλωττίσεις. Όλη η φάση της προετοιμασίας, του editing, του σεναρίου είχε απίστευτη πλάκα.

Εννοείται και το Omegle βίντεο που έχεις να κάνεις με κόσμο που δε ξέρεις. Γουστάρω πολύ το αυθόρμητο χιούμορ, την ατάκα της στιγμής. Μου φαίνεται εξαιρετικά αστείο και στο Omegle έχω πετύχει πολλά ωραία σκηνικά (μετά από πολλές ώρες...)».



- Μια συνεργασία που θα ήθελες να κάνεις είναι... (Θέλω μια γυναίκα κι έναν άνδρα)

«Μα φυσικά και με τον Αλέξανδρο, τον κατά κόσμον Booyah. Τον παρακολουθώ πολύ καιρό, απ' όταν ξεκίνησε βασικά και εκτιμούσα από τότε ότι θα ανέβει ψηλά γιατί έχει ταλέντο. Έχουμε πει πολλές φορές να κάνουμε βίντεο μαζί αλλά μια εγώ εξεταστική, μια εκείνος στρατό, η ζωή βλέπεις μας τα φέρνει έτσι. Αλλά θα γίνει κι ας λέει ότι είμαι σε μια μόνιμη εξεταστική. Booyah, ακούς; Θα γίνει!

Όσο για τις γυναίκες, θα πω την Toothfairy Gardy. Ξέρω, ξέρω είναι beauty blogger αλλά δεν έχει σημασία. Έχει βάλει τη δική της προσωπικότητα, δεν είναι απλά ένα tutorial μακιγιάζ κι εγώ αυτό το βρίσκω εξαιρετικο».

- Ποια η γνώμη σου για το ελληνικό Youtube community (γελάσαμε κι οι δυο); 

«Καταρχάς, το χρησιμοποιούμε σχεδόν όλοι ως αστείο αρά και μόνο από αυτό καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά. Υπάρχει πολύ drama μεταξύ των Ελλήνων ΥouΤubers. Κάποια μικρότερης απήχησης κανάλια ζητούν βοήθεια και κατά γενική ομολογία πιστεύουν ότι δεν την παίρνουν. Κάποια μεγαλύτερης απήχησης κανάλια είναι ευχαριστημένα από την ελληνική κοινότητα (για να πούμε και τη λέξη στα ελληνικά) του YouΤube. Ίσως είναι ακόμη πολύ πρώιμο το στάδιο για να υπάρξει ουσιαστικά YouΤube community στην Ελλάδα. Ίσως πάλι, κάποιοι δεν θέλουν να βοηθήσουν ή απλά δεν έχουν χρόνο».

- Θα σου δώσω πέντε λέξεις και θέλω να μου πεις το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό.

O Αγάπη μόνο: Κούραση
Αλέξης Τσίπρας: Μαλακοβιόλης (γέλια μόνο)
Mikeius: ... (Είναι η αρχή όλου αυτού που γίνεται σήμερα στο Υoutube στην Ελλάδα, αλλά η κατάλληλη λέξη δεν μου έρχεται στο μυαλό τώρα)
Βαγγέλης Μαρινάκης: Τι...; (Και ναι, δεν ασχολούμαι με ομάδες και ποδόσφαιρο)




-Τι δεν θα ήθελες να δεις στο ελληνικό YouΤube από εδώ και πέρα; 

«Όχι άλλο drama. Όχι άλλες ίντριγκες για το τίποτα. Όχι άλλη δηθενιά και υποκρισία. Ότι μας αρέσει καλώς, ότι δε μας αρέσει πάλι καλώς. Δε χρειάζεται το περιτύλιγμα. Και όχι άλλα νεαρά άτομα που ξεκινάνε το Youtube σκεπτόμενοι τα λεφτά»

-Τι είναι το YouΤube για σένα;

«Ένας τρόπος για να πω την δική μου αλήθεια. Ένας τρόπος για να διασκεδάσω εγώ και μαζί μου κι άλλοι. Μέσα από το Youtube βρήκα πτυχές του εαυτού μου που δεν ήξερα ότι υπήρχαν. Έμαθα να διαχειρίζομαι καταστάσεις καλύτερα και έμαθα απλά να είμαι ο Στέλιος και να με αγαπάω όπως είμαι».

- Τι θα περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

ΕΜΕΝΑ φυσικά! (γέλια ξανά)


Για να δεις περισσοτερο «Κακό Χαμό» μπες: 


Αρθρογράφος: Ανδριάνα Βούτου

7 σχόλια :

  1. ενα πραγμα μονο....αυτος ειναι το παραδειγμα του you tube

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραια συνεντευξη! Και πραγματικα ο Στελιος ειναι οτι καλυτερο! Βοηθαει τον κοσμο ετσι απλοχερα χωρις να ζητησει καποιο ανταλλαγμα!! Στην δικη μου περιπτωση, με βοηθησε περισσοτερο απο οτι με βοηθησαν τα δικα μου ατομα, και ξερει οτι τον εκτιμω πολυ και τον εχω μεσα στην καρδια μου! Ειναι πολυ προσγειωμενο παιδι ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κακος χαμος κάνει τα πάντα για να περνάει χρόνο μαζί μας και για να γελαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κακος χαμος περνάει παρά παρά πολύ χρόνο μαζί μας...και θέλει να το κάνει. Επίσεις ευχαριστουμε που μας κάνει να γελαμε και να περναμε καλά σε τέτοιες εποχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή