Φερτε πισω το... 2002

Η ελληνική συμμετοχή βρέθηκε εκτός τελικού και ο Κώστας Σορόπουλος βγαίνει από τα "σινεφίλ" νερά για μια στιγμή...


Δεν συνηθίζεται, αλλά αρχίζω να νιώθω όλο και πιο πολύ σαν "twitterάς" που πνίγεται από το όριο στους χαρακτήρες του tweet του. Για το λόγο αυτό, δράττομαι της ευκαιρίας και ετοιμάζομαι - απλά - να ξεσπαθώσω. 


Προσωπικά, λατρεύω το Μιχάλη Ρακιντζή. Είναι, ήταν και θα είναι για πάντα "Ο cult τυπάρας". Ο βάτραχος του θα "στοιχειώνει" για πάντα την παιδική μου ηλικία και θα είναι ο νούμερο ένα λόγος για να αποφεύγω συνειδητά τα Χανιά, από τότε και έπειτα. 

*Δεν το συζητώ περί σκηνοθεσίας. Άλλο επίπεδο στη θολούρα, στην αλλαγή και την επιλογή χρωμάτων. Το πλάνο με το σαξόφωνο στην αρχή λέει πολλά. 




Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί στο "Μιχάλη", ότι έβλεπε αρκετά μπροστά από την εποχή του. Οι λόγοι είναι αρκετοί και ως εκ τούτου, προφανείς. Ας κάνουμε μια μικρή απαρίθμηση:


1. Έφερε τον Ian Gillan στην Ελλάδα για κάνει "liveάρα" στην Θεσσαλονίκη. Πότε; Την χρονιά που γεννήθηκα παρακαλώ, το μακρινό 1993. 




Και σαν να μην έφτανε αυτό, έκανε και Tour! 




2. Όταν όλη η "Eurovisionική" κοινότητα έσφυζε από έρωτα και αγάπη και η μπαλάντα πήγαινε σύννεφο, ο Μιχάλης ντύθηκε "Ρόμποκοπ" από τα LIDL, έντυσε τους μουσικούς του και τους είπε αυτό που ήθελαν να ακούσουν αλλά με τον δικό του ήχο. SAGAPO και ηλεκτρικό συνθεσάιζερ και όλοι έτοιμοι να ξεκινήσουμε την επόμενη αποστολή του παλιού HALO. Μόνος του!

*Και μην ξεγελιέστε. Οι Lordi, 4 χρόνια μετά, που τα σάρωσαν όλα, που βασίστηκαν; α;

 

Λοιπόν, εγώ θέλω πίσω το 2002. Ναι. Και άμα δεν θέλετε τον Μιχάλη μου, τότε σας έχω και το πολυσυζητημένο αντίπαλο δέος. Όταν η Πέγκυ Ζήνα, μας έπαιζε το... αρμόνιο της και μας μίλαγε εξίσου για αγάπη, "εδώ και καιρό". Η ένδυση "φόρεμα-σουρωτήρι για μακαρόνια" είναι H πινελιά που εύκολα θα τα σάρωνε όλα. 

 

Ποιοι Argo και... τέλος πάντων, ότι είπε η Μουζάκη ότι έκαναν, δεν τα θυμάμαι όλα; Με Μιχάλη ή Πέγκυ, η Ευρώπη - τουλάχιστον - θα παραληρούσε. Μην σας πω θα μας διέγραφαν και τα χρέη...

Αρθρογράφος: Κώστας Σορόπουλος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου