Mix This News Report (vids)

Καλωσήρθατε στο απογευματινό εναλλακτικό δελτίο ειδήσεων του Mix This. Παρουσιάζει ο Κώστας Κουτσαυλής.


Καλησπέρα κυρίες και κύριοι. Είναι το εναλλακτικό απογευματινό δελτίο ειδήσεων του Mix This. Παρασκευή 8 Απρίλη σήμερα, ήτοι 22 και σήμερα για το άγιον Πάσχα και το αρνί. Ας δουμε τις κυριότερες ειδήσεις σε τίτλους, με συνοδεία οπτικού υλικού...

Σάλο έχουν προκαλέσει, οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του πρώην σύμβουλου του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου. Ο Παπασταύρου, στριμωγμένος στη «γωνία» μετά την αποκάλυψη των Panama Papers, στα οποία ο ίδιος (αλίμονο) εμπλέκεται, «κάρφωσε» τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, θέλοντας προφανώς να διώξει από πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας που τον καταδιώκουν το τελευταίο διάστημα.

«Μιλάτε για μένα, αλλά ο Χριστοφοράκος έχει κάνει χειρότερα. Για παράδειγμα, στις κοινές μας διακοπές στη Μήλο το 2010, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως τότε ήμουν κάτοχος ενός κινητού τηλεφώνου μάρκας Siemens (εννοείται) και υπέκλεπτε συνεχώς τα τηλεφωνήματά μου αλλά και τη θέση μου. Μάλιστα δεν ντράπηκε ο αθεόφοβος να με εντοπίσει σε γνωστή ψαροταβέρνα του νησιού να γευματίζω μονάχος μου, «δινοντάς» με στεγνά στη γυναίκα μου που νόμιζε πως απλά είχα βγει μια βόλτα»


Μπορεί το κλίμα για τον Παπασταύρου να είναι ήδη βαρύ, όμως ο Δήμος Αθηναίων, σκέφτεται πολύ σοβαρά να μετονομάσει την οδό «Αρματωλών & Κλεφτών» σε «Σταύρος Παπασταύρος» προς τιμήν του. 

Στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού εθεάθη εχθές το απόγευμα ο άτυχος συνταξιούχος του ΙΚΑ ο οποίος τόλμησε να απευθύνει ερώτηση στη Ντόρα Μπακογιάννη, εξέχουσα καλεσμένη της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου. 

Ο ηλικιωμένος άνδρας, φανερά μετανιωμένος και στεναχωρημένος για τη στάση του απέναντι στη «φατρία» του Μητσοτακέικου, ζήτησε άφεση και συγχώρεση από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε και δεκτή. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να μονολογούσε με δάκρυα στα μάτια: «Είχε δίκιο, καλά να πάθω, είχε απόλυτο δίκιο η αδερφή σου πρόεδρε»


Το ρεπορτάζ από τη Συγγρού αναφέρει επίσης πως φεύγοντας, στους διαδρόμους είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος αφού τον συμβούλευσε να συνεχίσει να κάνει την «κότα» μπροστά στα νέα μέτρα που έρχονται, του θύμισε την ευχή που είχε δώσει σε μια χαμηλοσυνταξιούχα γιαγιάκα, όταν η ίδια του παραπονέθηκε για τα λεφτά που παίρνει μηνιαίως.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της κοινωνίας για παράπονα στην αξιωματική αντιπολίτευση λόγω των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση, σκέφτηκε τη δημιουργία γραμμής καταγγελιών και παραπόνων. Η γραμμή αυτή θα λειτουργεί 24ωρη και υπεύθυνοι συμβουλάτορες αναμένεται να είναι οι κύριοι Πολύδωρας, Αλογοσκούφης και Μπακογιάννη.

Μάλιστα, υπάρχει και η πρόβλεψη έτοιμων ηχογραφημένων μηνυμάτων, σε περίπτωση που οι υπεύθυνοι λείψουν για εξωτερικές δουλειές. Μερικά από τα μηνύματα τα οποία θα ακούει όποιος τυχερός καλέσει είναι τα: «Δε σε βλέπω να ζεις για πολύ», «Τι τι θες εσύ τη δουλειά», «Τα παιδιά σου να τα στείλεις έξω τα τεμπελόσκυλα», ενώ για ήχος αναμονής προορίζεται το ποίημα «Να ψοφήσεις, στον τόπο να μείνεις, νερό να μην σου δώσουν, να σου πέσει η πλάκα στο κεφάλι»...

Κινεζική επαρχία θα θυμίζει από εδώ και στο εξής το λιμάνι του Πειραιά. Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε και επίσημα τον ΟΛΠ στην COSCO. Παραθέτουμε τα κέρδη της συμφωνίας:

- 368,5 εκατ. ευρώ προσφορά της COSCO για το 67% του ΟΛΠ.
- 350 εκατ. ευρώ υποχρεωτικές επενδύσεις την επόμενη δεκαετία. 
- 410 εκατ. ευρώ τα αναμενόμενα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης. 
- 400 εκατ. ευρώ από τα αναμενόμενα μερίσματα για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7%, το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχίσει να κατέχει, τόκους και εκτιμώμενες νέες επενδύσεις μέχρι τη λήξη της παραχώρησης το 2052. Επισημαίνεται, ότι η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπογράφεται μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ η συμφωνία θα επικυρωθεί από τη Βουλή και εκτιμάται ότι εντός του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή μεταβίβασης των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO. 



Κύκλοι της κυβέρνησης φωνάζουν από εχθές πως δεν πουλήθηκε το ίδιο το λιμάνι αλλά οι εγκαταστάσεις του. Το μόνο που δεν ανέφεραν αυτοί οι κύκλοι είναι το ύψος του μεροκάματου των εργαζομένων, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια φυτοζωούν στη «Ν/Ε ζώνη». Από την εταιρεία πάντως δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για το ποιοι θα είναι οι νέοι μισθοί και αν οι υπάρχοντες εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να απασχολούνται εκεί, η θα φύγουν κλωτσηδόν.

Πάντως, αναμένεται να έχουμε «μισθούς Κίνας», πράγμα παρόμοιο με τους μισθούς πείνας. Στα θετικά της υπόθεσης, δε μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ως εναλλακτικό δελτίο, την ήδη υπάρχουσα πολυπολιτισμική δομή των κρατικών (λέμε τώρα) δομών, όπως τον γερμανικό ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, με τελευταία ανάδειξη το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας.


Η πρώτη ενέργεια των Κινέζων μετά την επιτυχημένη μεταβίβαση, θα είναι η δημιουργία αλυσίδας εστιατορίων πλησίον του λιμένα με την ονομασία Πει-ραι-α, ενώ αυξάνονται οι φήμες που θέλουν τον Τσάκι Τσαν να συζητά σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας της νέας του ταινίας με background τη Σαλαμίνα!... 

Μεταφερόμαστε τώρα σε μια σημαντική είδηση η οποία μας έρχεται από τον χώρο της αρχαιολογίας και των ανασκαφών. Όχι, δεν πρόκειται για την Αμφίπολη αλλά για το νέο διαφημιστικό της γνωστής εταιρείας παιχνιδιών, Jumbo.

Ακολουθώντας την πεπατημένη οδό, οι διαφημιστές του εμπορικού αυτού κολοσσού, μετά την Κατερίνα Στανίση, επέλεξαν την Άντζελα Δημητρίου, ως το μεγάλο «brand name» της εταιρίας για την πασχαλινή τους καμπάνια. Η «Λαίδη», τραγουδά εν μέσω κατάνυξης το «Χτύπα σαν άντρας», μια διασκευή της μεγάλης επιτυχία της (πριν από 30 χρόνια) «Ποια θυσία».



Το διαφημιστικό τμήμα των Jumbo, επέλεξε την Άντζελα μέσα από πολυήμερο casting, ξεχωρίζοντας την από πλειάδα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι είχαν προκριθεί για τη διαφήμιση. 

Η μεγάλη (κυριολεκτικά και μεταφορικά) κυρία του λαϊκού πενταγράμμου, επικράτησε στην τελική ευθεία των Βασίλη Τερλέγκα (Παραγγελιά στα παιδικά, βαπτιστικά, στην ανιψιά μου), Νότη Σφακιανάκη (Κι όταν μ' ανταμώνεις καίγεσαι και λιώνεις, σαν λαμπάδα παιδική το Άγιο Φως μαζώνεις), Σταμάτη Γονίδη (Όλα τ' αυγά μου σπάαααανε, τα πασχαλινάααα, μες στα γαρδουμπάκια θα με βρεις ξανάααα) αλλά και Νίκου Οικονομόπουλου (Άκουσα, πως οταν ψήνεις αναφέρεις το ονομά μου, άκουσα πως στο κατσίκι πλέον δίνεις τα φιλιά μου).


Δεν άργησαν βέβαια να ξεσπάσουν οι πρώτες αντιδράσεις από φεμινιστικές οργανώσεις, για τον τίτλο του τραγουδιού. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά η οποία υποστηρίζει πως δεν πρέπει να γίνει τόσος ντόρος για ένα άσμα που θα έπρεπε να έχει τίτλο «Χτύπα σαν Μάμρα (παντοτινός)», χαρακτηρίζοντας τέλεια την κατάσταση της Δημητρίου...

Πάμε τώρα και στα του εξωτερικού...Η Άμπερ Χερντ ζει και βασιλεύει! Καλά ακούσατε. Η είδηση περί του θανάτου της γνωστής πορνοστάρ η οποία διέρρευσε μέσω facebook, είναι απολύτως ψευδής. Μάλιστα, η πλευρά της, άστραψε και βρόντηξε εναντίον όσων διέσπειραν τη φήμη. Εμείς ως Mix This καταδικάζουμε απόλυτα τέτοια φαινόμενα, καθώς το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι τρόμο.


Μάλιστα, το τελευταίο διήμερο, λάβαμε αρκετά e-mail τηλεθεατών μας (δυο-τρία ήτανε) τα οποία καταδικάζουν ανοιχτά τους κακόβουλους φαρσέρ. 

Διαβάζω ενδεικτικά ένα «Όποιος θέλει το κακό της Άμπερ, θέλει και το κακό το δικό μας. Εύχομαι να ξαναδεί στύση στα 70 του», μας γράφει ο Γιώργος, 15 ετών από την Πετρούπολη, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Τάγμα Πεζικού στη Χαλκίδα «Όταν μάθαμε τη δυσάρεστη είδηση, η σημαία κυμάτισε μεσίστια ενώ προς τιμήν της ρίξαμε στον αέρα 2-3 βολές με τα όπλα μας. Ευτυχώς είναι ψέμα, όλοι εμείς οι παλιοί, περιμένουμε το επόμενο βίντεό της».

Αυτές ήταν λοιπόν οι σημαντικότερες ειδήσεις για την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Σας ευχόμαστε ολόψυχα ένα υπέροχο και δημιουργικό απόγευμα...

Αρθρογράφος: Kώστας Κουτσαυλής

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου