J.K. Rowling σ' αγαπαμε(;)

Οι περισσότεροι ασχοληθήκαμε, έστω και φευγαλέα, με την εφτάτομη ιστορία του μικρού μάγου με το σημάδι στο μέτωπο. Για εκείνους που ξενυχτούσαν διαβάζοντας κάθε νέο βιβλίο - ακόμα και στα Αγγλικά χάριν ανυπομονησίας - τα νέα είναι εξαιρετικά. Για τους υπολοιπους; Το λευκό πανί θα δείξει. Γράφει ο Κώστας Σορόπουλος.


Είχαν γραφτεί πολλά, είχαν ειπωθεί ακόμα περισσότερα. Πριν από - όχι και τόσο - καιρό, είχε ανακοινωθεί, χωρίς να γίνεται ιδιαίτερα ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή, ότι η ενασχόληση με το "σύμπαν" του Harry Potter δεν έχει τελειώσει. Κάτι τέτοιο είναι προφανές, πως δημιούργησε ιδιαίτερη χαρά στους απανταχού "ακόλουθους" του Harry και του "Τάγματος του Φοίνικα"...

Η διάσημη και δημοφιλέστατη Αγγλίδα συγγραφέας, που είχε πυροδοτήσει παλιότερα αυτό το κύμα χαράς, επιστρέφει με ανάρτηση της να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε πως, όπως και στο σύμπαν του Tolkien, μέσω του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" και της τριλογίας "Hobbit", θα γυρίζαμε και σε αυτή την περίπτωση "πίσω στο χρόνο". Εκεί οι "ήρωες" μας δεν είναι κύρια πρωταγωνιστές, καθώς βρισκόμαστε σε χρόνο προγενέστερο, ωστόσο υπάρχουν διάχυτες αναφορές στην μετέπειτα ιστορία.


Έχοντας αυτό το "back in time concept" στο μυαλό μας, είχαμε γνώση πως υπάρχουν στα σκαριά, ένα θεατρικό που θα φιλοξενηθεί στο Λονδίνο και τιτλοφορείται "Cursed Child" (Το καταραμένο παιδί - όλοι καταλαβαίνουμε που οδεύει η ιστορία), αλλά και μια spin-off ταινία με τίτλο "Fanastic Beasts - and where to find them" (Φανταστικά τέρατα - και που να τα βρείτε).

Η Rowling ήρθε να πολλαπλασιάσει τον ενθουσιασμό και την "τρέλα" που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, διασαφηνίζοντας με ανάρτηση της πως δεν πρόκειται για μία αλλά για ΤΡΕΙΣ ταινίες, με τη μορφή τριλογίας.


Η όρεξη μας έχει ανοίξει, αν αναλογιστεί κανείς πόσες εξαιρετικές και ιδιαίτερες ταινίες έχουν ήδη προβληθεί ή ανακοινωθεί για το 2016. Μία από αυτές είναι και το "Fantastic Beasts", καθώς όπως όλα δείχνουν θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους από τον Νοέμβριο. 


Αρθρογράφος: Κώστας Σορόπουλος

1 σχόλια :

  1. το προβλημα με αυτό που θελει να κανει η Ροουλιινγκ είναι ότι φτιαχνει ενα κοσμο γυρω απο το Χαρι Ποτερ. ξεκινησε με μια μικρη ιστορια και την επεκτεινε απο εκει ολο και περισσοτερο. αλλα οταν εισαι της λογικης "α θα βαλω αυτο, α θα βαλω κι εκεινο στο συμπαν μου" στο τελος καταληγεις με αντικρουομενα πραγματα και τρυπες στην πλοκη. Γι αυτο ο Τολκιν ηταν ιδιοφυια. Γιατί πρώτα έφτιαξε τον κόσμο του (και περιεγραψε και την ιδια του τη δημιουργια) και μετα εβαλε ιστοριες μεσα σε αυτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή