Ενα γελιο κρεμασμενο... στην τσεπη σου

Ξύπνησες στραβά; Πιστεύεις πως η ζωή σου είναι γεμάτη προβλήματα και δε βλέπεις φως στο τούνελ, μεταξύ μας μόνο η Νικολούλη πρέπει να είδε αυτό το φως. Αγχώνεσαι και στενοχωριέσαι με το παραμικρό; Don't worry, be happy! Γράφει ο Γιώργος Κόλλιας.



Ας το πάρουμε από την αρχή το θέμα. Η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Και να σου πω την αλήθεια ίσως να θέλαμε να είναι, αλλά καταβάθος δε θα θέλαμε. Σε μπέρδεψα λίγο νομίζω αλλά άσε με να σου εξηγήσω τι εννοώ.


Θέλω να πω πως, αν η ζωή ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και όλα ήταν ωραία και ρόδινα δε θα άξιζε τον κόπο. Αυτό είναι που της δίνει αξία. Οι δύσκολες στιγμές και οι μάχες που θα δώσεις. Αυτές θα σε κάνουν να την εκτιμήσεις. Οι κερδισμένες μάχες σου υπενθυμίζουν ποιος πραγματικά είσαι και οι χαμένες, αυτό που θες να γίνεις. Κάθε τι έχει να σου δώσει κάτι. Κάθε πράγμα στη ζωή μας είναι ένα καλό μάθημα.

Και όπως μου είχε πει ένας γέροντας, «έξυπνος είναι αυτός που μαθαίνει απ' τα λάθη του, σοφός αυτός που μαθαίνει απ' τα λάθη των άλλων». Κράτα το αυτό! Προσπάθησε να είσαι ο σοφός της υπόθεσης και αν πολλές φορές δε το καταφέρεις αυτό, προσπάθησε τουλάχιστον να είσαι ο έξυπνος. Μάθε από τα λάθη σου, γίνε ακόμα πιο δυνατός. Η δύναμη του ανθρώπου είναι τεράστια αρκεί να την ανακαλύψει.

Και όταν τα πράγματα ζορίζουν, ψάξε βαθιά μέσα στη τσέπη σου, για ένα δικό σου ξεχασμένο χαμόγελο. Αυτή είναι η σπίθα που θα βάλει τη φωτιά πάλι μέσα σου! Φόρεσε αυτό το χαμόγελο, είναι το δικό σου, πάτα στα πόδια σου και γύρνα πάλι για να κάνεις νέα λάθη. Τώρα όμως εκτός από λάθη θα κάνεις και πολύ περισσότερα σωστά. Θα είσαι ακόμα πιο δυνατός άνθρωπος. Θα έχεις χάσει μια μάχη αλλά ο πόλεμος είναι μπροστά, και συ ακόμα πιο δυνατός για τις νέες προκλήσεις – μάχες που θα εμφανιστούν!

Η γνώση πλέον είναι η καλύτερη ασπίδα και είναι ακόμα πιο ενισχυμένη μετά τη τελευταία σου μάχη. Για ξίφος έχεις πλέον την πίστη στον εαυτό σου που μετά από καιρό μένει ακλόνητη. Και να ξέρεις ότι μόνος σου σύμμαχος είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Θα τον δεις να πέφτει πολλές φορές αλλά πάντα θα τον βλέπεις να σηκώνεται μία φορά παραπάνω απ' όσες έπεσε.

Μη φοβάσαι να ζεις. Αγάπα τον εαυτό σου. Γιατί ξέρεις κάτι στη τελική; Ο άνθρωπος δε φοβάται το θάνατο, φοβάται να ζει. Μη χάνεις καιρό, πάτα στα πόδια σου, βγες έξω, χαμογέλα. Με λίγα λόγια... ζήσε!

Αρθρογράφος: Unknown

1 σχόλια :