Brak& Dj Moya X Lyrical Punishment στο…υπόγειο!

Επιστροφή στην γνώριμη σκηνή του Bums (Ακαδημίας 98-100) για τους Brak, DJ Moya (από τα Χνάρια) και τους Lyrical Punishment.


Την ερχόμενη Παρασκευή 25 του μηνός, τα δυο συγκροτήματα θα παίξουν live κομμάτια από όλη την δισκογραφία τους καθώς και ακυκλοφόρητα τραγούδια από επερχόμενες δουλειές. Ένα δίωρο (και πλέον)  live από πολιτικοποιημένο και ανήσυχο χιπ χοπ, βασισμένο σε oldschool ήχους με επίκαιρους και αιχμηρούς στίχους. Μαζί τους στην σκηνή θα παρευρεθεί και ο Dark Illusion,πίσω από τα πικάπ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και η είσοδος είναι 6 ευρώ με μπύρα.Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες:

Χνάρια

Τα Χνάρια αποτελούνται από τους Brak, On Axis και Dj Moya. Οι τρείς τους παρακολουθούνε το Hip Hop από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και ασχολούνται ενεργά με αυτό, από το 2000. Ο καθένας από αυτούς έχει κυκλοφορήσει διάφορες προσωπικές δισκογραφικές δουλειές, ενω όλοι τους έχουνε συμμετάσχει σε πολλά projects του label “8ctagon”. Στις 17 Φεβρουαρίου του 2008 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο Iconoclasta (vinyl EP) . Από τότε εχουνε κυκλοφορήσει άλλα τέσσερα album, το ομώνυμο “Χνάρια” (2009), το “Στην εποχή της απομόνωσης” (2010), “Στον αντίδρομο” (2012), και το “7985” (2013). Επίσης έχουν εμφανιστεί live σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού (ως Antiterra), και συνεχίζουν…

Lyrical Punishment


Σαν Lyrical Punishment δημιουργηθήκαμε , τυπικά,στα τέλη του 2005. Όλα τα μέλη ,στην οποιαδήποτε κατά καιρούς σύνθεση μας, ήταν γαλουχημένα στον κώδικα του low bap,το οποιό κατά την γνώμη μας, υπηρέτησε πιστά  και αξιοπρεπώς για χρόνια τις ουσιαστικές αξίες της hip hop κουλτούρας. Διαθέτοντας σαφέστατο πολιτικό στίγμα, χωρίς καμία κομματική ταυτότητα, με ξεκάθαρες κοινωνικές αναφορές, συνεχίζουμε επίμονα στην… ανηφόρα μας. Υπάρχει παράλληλα και  μια πιο «battle» διάθεση, όχι με σκοπό να  αναλωθούμε στο ανούσιο «ποιός έχει την καλύτερη ρίμα», αλλά σχετικά με την γενικευμένη κατάντια του hip hop, εγχώρια και παγκόσμια, μιας και αυτό διαθέτει πλέον πολλά προϊόντα… ευρείας κατανάλωσης. Υπάρχουν ως τώρα δυο ολοκληρωμένες δουλειές η «Οργισμένη Σκοτεινιά» (2012) και τα «Χαρακώματα» (2015). Επίσης υπάρχει μια συμμετοχή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το κομμάτι «Ζωή εκτός συνόρων», για λογαριασμό του ντοκιμαντέρ «Εγώ το πρόβλημα». Η τωρινή σύνθεση του γκρουπ είναι η εξής: Πύρινος, Mr Bent και Ανορθόγραφος Ποιητής.

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου