Στον τελικό για το όνειρο! (vids)

Η Πορτογαλία νίκησε με 2-0 την Ουαλία και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Ένα τρίλεπτο ήταν αρκετό για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, ώστε να πάρει την νίκη, αφού στο 50’ ο Ρονάλντο έκανε το 1-0 και στο 53’ ο Νάνι ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των Πορτογάλων, οι οποίοι αύριο μαθαίνουν τον αντίπαλό τους στον τελικό της Κυριακής (10/7).


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Πορτογάλους να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά και τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, σημειώθηκε στο 19', όταν ο Λέντλεϊ εκτέλεσε συρτά το κόρνερ, όμως το σουτ του Μπέιλ από το ύψος του πέναλτι δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους Ουαλούς. 

Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινές μπαλιές, που είχαν ως στόχο τον Ρονάλντο και μακρινά σουτ τα οποία όμως δεν ήταν ικανά να απειλήσουν την εστία του Χένεσει. Στο 44' χάθηκε η πιο καλή ευκαιρία της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, όταν ο Γκερέιρο σέντραρε από τα αριστερά, ο Ρονάλντο πήρε την κεφαλιά στην "καρδιά" της ουαλικής περιοχής, όμως η προσπάθεια του πέρασε ψηλά άουτ.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, με την Πορτογαλία πιο δραστήρια, αλλά με μοναδική διαφορά πως επιτέλους κατάφερε να βρει στόχο. Μόλις στο 50' οι Ίβηρες άνοιξαν το σκορ, έπειτα από σέντρα του Γκερέιρο και καρφωτή κεφαλιά του Ρονάλντο, που δεν αστόχησε όπως στη φάση του 44' και έκανε το 1-0.


Η συνέχεια ήταν εξίσου φανταστική για την Πορτογαλία, αφού τρία λεπτά αργότερα πέτυχαν και δεύτερο γκολ, έπειτα από σουτ του Ρονάλντο και προβολή του Νάνι, που έκανε το 2-0. Οι Ουαλοί έμοιαζαν ψυχολογικά επιβαρημένοι από το 2-0 των Πορτογάλων και έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και να καταφέρουν να αντιστρέψουν το εις βάρος του σκορ. Στο 77ο λεπτό, ο Γκάρεθ Μπέιλ δοκίμασε το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ρούι Πατρίσιο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντανίλο απάντησε στο σουτ του Μπέιλ, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Χένεσει, όμως ο Ουαλός μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.


Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, αποτέλεσμα που έφερε την Πορτογαλία και τον Φερνάντο Σάντος, στον τελικό του Euro 2016 και άφησε την Ουαλία στα ημιτελικά, την καλύτερη επίδοση της ιστορίας της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.


Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Φοντέ, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα (79’ Μουτίνιο), Ρενάτο Σάντσες (74’ Αντρέ Γκόμες), Νάνι (87’ Κουαρέσμα), K. Ρονάλντο. 


Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς (66’ Τζ. Γουίλιαμς), Α. Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κινγκ, Λέντλεϊ (58’ Βόουκς), Άλεν, Μπέιλ, Ρόμπσον Κανού (63’ Τσερτς). 


Σωκράτης Μπάκας

Τα γκολ της αναμέτρησης



Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου