Διαψευδεται η ομολογια του Οζτουρκ

Τις φήμες που ήθελαν τον Ακίν Οζτούρκ να είναι ο «εγκέφαλος» του πραξικοπήματος καταρρίπτει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ενώ διέρρευσε και η ομολογία του στο διαδίκτυο.


Το πρακτορείο Ανατολή ακύρωσε την είδηση που πρώτο έδωσε στη δημοσιότητα μετά και τη διαρροή της γραπτής ομολογίας του πρώην αρχηγού της πολεμικής αεροπορίας Αζίν Οζτούρκ. Μεταξύ άλλων φαίνεται να υποστηρίζει πως δεν είχε καμία σχέση με το σχεδιασμό του πραξικοπήματος και αποποιείται κάθε γνώση περί αυτού.

Επιπλέον ονομάζει ως μάρτυρες της αθωότητάς του τους: Χουλουσί Ακάρ, αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, Αμπιντίν Ουνάλ, νυν αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, υπαρχηγό γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων και άλλους ανώτατους αξιωματικούς της αεροπορίας.

Τέλος, συμπληρώνει πως έχει αγωνιστεί κατά του τάγματος του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Παράλληλα, η Τουρκία απαιτεί την προώθηση του αυτομολύσαντος Φετουλάχ Γκιουλέν, από τις ΗΠΑ, κάτι που δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μεχμέτ Σισμέκ σε συνέντευξή του στο Kanal 7.

Όπως θεωρεί η τουρκική πλευρά, ο Γκιουλέν, είναι ο ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος και ζητά από τις ΗΠΑ, αφού προσκομιστούν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, την έκδοσή του. Κάτι που οι ΗΠΑ δεν αρνούνται εφόσον πληρούνται οι νομικές προϋποθέσεις. Η αποστολή ή όχι του Γκιουλέν στην Τουρκία θα είναι καθοριστική για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου