Οι σκορπιες σκεψεις της εβδομαδας

Καλησπέρα μάγκες. Για να δούμε τι συμπεράσματα βγάλαμε από την πρώτη φάση του Euro και τι μπορούμε να περιμένουμε από τη φάση των 16. Γράφει στο Mix This, ο Χρήστος Βαρδάτσικος.


-Μου άρεσε πολύ η Αλβανία. Παρότι τελικά αποκλείστηκε, έδειξε πολύ οργανωμένη ομάδα, σε σημείο να φαίνεται διαβασμένη ακόμα και όταν έπαιζε με 10. Από ποιότητα υλικού πάντως, δεν νομίζω ότι βρίσκεται καν στην 35αδα της ηπείρου. Στον αντίποδα, πολύ μέτριοι οι Ελβετοί, με καλές όμως μονάδες, δε νομίζω να αντέξουν απέναντι σε μια στιβαρή αν και δύστοκη Πολωνία.

-Φοβερό το υλικό της Γαλλίας, νομίζω όμως ότι η έλλειψη ενός καθαρού δημιουργικού χαφ (παρότι οι μέσοι της είναι κορυφαίου επιπέδου στον τομέα τους), θα την προβληματίσει πολύ απέναντι στους Ιρλανδούς αν δεν προηγηθεί γρήγορα. Και για όσους παρακολουθούν στενότερα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, δεν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη η παρουσία του Παγέ. Για τους Ρουμάνους, ισχύουν λίγο-πολύ όσα και για την Αλβανία, με τον Ιορντανέσκου να αποδεικνύει ότι παραμένει επίκαιρος, αλλά το υλικό να είναι πολύ χαμηλής στάθμης. Δε μας τιμά που μας απέκλεισαν με περίπατο.

-Σε αντίθεση με όσα γράφονταν ειδικά στην αρχή, δε μου άρεσαν καθόλου οι Άγγλοι, που ευνοήθηκαν πολύ από την παθητικότητα των Ρώσων, το ψάρωμα των Ουαλών και τη σκοπιμότητα των Σλοβάκων. Πολλοί υπερεκτιμημένοι παίκτες, ως συνήθως, σοβαρό έλλειμμα προσωπικότητας, ο Χόντσον να κάνει τα δικά του, βάζοντας τον Κέιν να εκτελεί τα κόρνερ και να περιμένει να πάρει κεφάλια ο Στέρλινγκ(...). Και οποίος κατάλαβε τι θέλει να κάνει με το Ρούνεϊ, κερδίζει βραβείο. Όλα αυτά θα μετρήσουν όταν αντιμετωπίσουν σοβαρές ομάδες, αλλά ακόμη και οι καλοδουλεμένοι και πεισματάρηδες Ισλανδοί μπορούν να κάνουν το μπαμ.

-Παρεμπιπτόντως, αν οι Άγγλοι δεν αντιληφθούν ότι υπάρχει έλλειμμα ποιότητας σε σχέση με τους κορυφαίους (μια που εκτός του Ρούνεϊ δε βλέπω ποιος θα έπαιζε ασυζητητί στις ενδεκάδες των φαβορί) και δεν υιοθετήσουν αμυντική προσέγγιση, θα έχουν την ίδια τύχη με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Οι άνθρωποι θεοποιούν για εμπορικούς λόγους νεαρούς που σε άλλες χώρες περνάνε απαρατήρητοι.

-Δεν έχω σε καμία εκτίμηση το υλικό της Ρωσίας, εκτιμούσα παρόλα αυτά  ιδιαίτερα το Σλούτσκι και θεωρούσα ότι θα πάρει από τη νερόβραστη ομάδα του περισσότερα από το αναμενόμενο. Μέγα λάθος. Οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι να κάνουν τη μπάλα όταν με δυσκολία κατάφεραν να την πάρουν στην κατοχή τους. Με διαφορά η χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης, με επόμενους χειρότερους τους Τσέχους.

-Οι Ιταλοί δε μου προξένησαν ιδιαίτερη εντύπωση, κλασική Ιταλία με οποίους παίκτες και να έχει στη σύνθεση της, με ψύχραιμο και αποτελεσματικό παιχνίδι, θα μου προξενούσε εντύπωση αν διέλυαν ομάδα που τους περίμενε στο απέναντι μισό του γηπέδου. Αντίστοιχα, δεν κρίνω το Βέλγιο από αυτά τα ματς. Ο Βίλμοτς μάλλον είναι το αγαπημένο παιδί της ομοσπονδίας και δεν παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερο προπονητικά, αλλά το υλικό του μπορεί να ξεκλειδώσει άμυνες. Ανασταλτικά βέβαια, αναμένουμε να δούμε.

-Οι Κροάτες δεμένοι και εξαιρετικά δουλεμένοι, αλλά οι Πορτογάλοι δεν είναι ο αντίπαλος που θα ήθελαν με βάση τον τρόπο παιχνιδιού τους. Μπορεί να ήταν πολύ μέτριοι όταν επιδίωκαν την κυριαρχία, τώρα όμως ο Σάντος μπορεί να κρατήσει την ομάδα πίσω και να ποντάρει στο διασκελισμό και τα τελειώματα του Ρονάλντο στις αντεπιθέσεις. Πιστεύω πως οι Πορτογάλοι θα προκριθούν.

-Καλοδουλεμένοι και οι Σλοβάκοι, καμία τύχη όμως κόντρα στους Γερμανούς, που μπορεί να παρουσιάζουν επιθετικές παθογένειες λόγω απουσιών, αλλά αντιπάλους τέτοιου επιπέδου τους καθαρίζουν με άνεση.

-Οι Ουαλοί τυγχάνει να διαθέτουν το πιο ανισόρροπο ρόστερ, με παίκτες όλων των επιπέδων στην ενδεκάδα τους, παρόλα αυτά οι Βορειοιρλανδοί δεν είναι για πολλά. Η παρέα του Μπέιλ θα προχωρήσει και θα είναι πολύ επικίνδυνη στον επόμενο γύρο.

-Οι Ισπανοί μπορεί να δυσκολεύονταν όταν έχαναν τη μπάλα και να έχουν τον πιο ύπουλό αντίπαλο στα νόκ άουτ, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο αγώνας θα θυμίζει πολύ τον τελικό του 2012. Το ρόστερ τους έχει ελάχιστες ατέλειες και μπορούν να παρατάξουν ενδεκάδες κορυφαίου επιπέδου. Αν το ματς ήταν για πιο προχωρημένο γύρο, θα το προσέγγιζα διαφορετικά. Τώρα θεωρώ ότι οι Ισπανοί θα το καθαρίσουν πιο εύκολα από το αναμενόμενο.

-Αυστριακό ποδόσφαιρο δεν υπήρχε μέχρι πριν 2-3 χρόνια, θα ήταν υπερβολή με την σοβαρή εξέλιξη κάποιων παικτών να κάνουν θαύματα. Αντ' αυτού, δε μπόρεσαν να περάσουν καν τον πρώτο γύρο. Πολύ μέτριοι και οι Ούγγροι που ευνοήθηκαν και από συγκυρίες, η πορεία τους θα σταματήσει εδώ.

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου