Ενα «τερας» που δεν περιοριζεται

Η Μυρτώ Μουζάκη γράφει κάποιες σκέψεις της για την τρομοκρατία και αναλύει γιατί πιστεύει πως συμβαίνουν όλα και από πού ξεκίνησαν.


Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις τον Νοέμβριο του 2015 στο Μπατακλάν, ήταν ότι τώρα υπάρχει μία παραπάνω δικαιολογία να κλείσουν οι Ευρωπαϊκές χώρες τα σύνορά τους. Και έτσι έγινε. Λίγες ώρες μετά ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από τις "πολιτισμένους" (όπως η Αγγλία, η Αυστρία) για το οτι περνούν τόσοι πρόσφυγες και μας βομβαρδίζουν τις πόλεις μας.


Τον Μάρτιο του 2016 λοιπόν, τέσσερις μήνες μετά, το σκηνικό επαναλήφθηκε στο Βέλγιο αυτή τη φορά. Βέβαια, βομβαρδισμοί και τρομοκρατικές επιθέσεις συνέβησαν και άλλες φορές ενδιάμεσα, στη γειτονική Τουρκία, αλλά εκεί δεν είναι Ευρώπη! Και γι'αυτό δε "συγκλονίστηκε η παγκόσμια γνώμη".




Λίγα λόγια για τo ISIS. Πρόκειται για το Ισλαμικό κράτος. Μετεξέλιξη και συνέχεια του στρατιωτικού παραρτήματος της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, του πυρήνα που διοικούσε ως το 2006 ο Αμπού Μουσάντ Αλ-Ζαρκάουι. Τώρα είναι η πιο ενεργή τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση στη Μέση Ανατολή και τα μέλη της είναι φανατικοί Ισλαμιστές τρομοκράτες. Έτοιμοι να πεθάνουν και να πάρουν και άλλους μαζί τους, όπως αποδεικνύεται συνεχώς.


Αυτό που ξεχνούν πολλοί όμως, είναι ποιοι χρηματοδότησαν το ISIS. Αυτοί είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Με σκοπό πάντα το κέρδος, καθώς η βιομηχανία των όπλων είναι η δεύτερη πιο κερδοφόρα στον κόσμο (η πρώτη είναι του σεξ). Οι πιο "πολιτισμένες" χώρες της γης είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη και την εξάπλωση αυτού του μορφώματος που τώρα δεν μπορούν καν να ελέγξουν.


Επομένως ποιο θα είναι το εξιλαστήριο θύμα; Οι πρόσφυγες που περνούν στην Ευρώπη. Και η επόμενη κίνηση; Το κλείσιμο των συνόρων. Τώρα όμως που αποκαλύπτεται η υπηκοότητα των τζιχαντιστών τρομοκρατών (Βελγική για όσους δεν το ξέρουν) πώς θα συνεχίσουν να κρύβονται και να υποθάλπτουν τον ρατσιμό; Έχουν τρόπους...




Όταν οι Κούρδοι πολεμούσαν τη Τζιχάντ, η πολιτισμένη και αναπτυγμένη Δύση αδιαφορούσε και αποκαλούσε τους πρώτους τρομοκράτες. Πια, δεν μπορεί να περιορίσει το τέρας και πολύ αργά το κατάλαβε. Pray for Brussels λοιπόν και for Paris και for Ankara και παράλληλα θρέψε και τάιζε το τερατούργημα, γιατί οι προσευχές θα μας σώσουν, ε;


Ο μόνος τρόπος να νικήσει η τρομοκρατία δεν είναι ο αριθμός των νεκρών, αλλά το μέγεθος του τρόμου. Αν αφήνεις τον τρόμο να νικήσει και δεν τον πολεμάς, τότε έχει νικήσει η τρομοκρατία ανεπιστρεπτί. Το ίδιο ισχύει και για το ρατσισμό.


Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου