Ο Θοδωρης Μουστακαριας στο Mix This!


Ο πρόεδρος του Υδραϊκού, Θοδωρής Μουστακαριάς, μιλάει στο Mix This και στον Κωνσταντίνο Μανδρέκα

Picture




















Ο Θοδωρής Μουστακαριάς, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την κολύμβηση και το πόλο. Είναι η αγάπη του και το μεράκι του από μικρό παιδάκι. Μεγάλωσε με την ομάδα του Υδραικού (αν και Εθνικός), πέρασε τα καλύτερά του χρόνια στον Πειραιά, ενώ τώρα είναι πρόεδρος του συγκεκριμένου σωματείου της Ύδρας.
Επίσης είναι μέτοχος στο μαιευτήριο Ήρα και ασκεί το επάγγελμα του γιατρού με την ειδικότητα της γυναικολογίας στο έμβρυο ΑΡΤ. Πάμε να δούμε το ποιόν του και τις απόψεις του για τον αθλητισμό και τον υγρό στίβο γενικότερα.

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Μανδρέκα

Από πού είναι η καταγωγή σας, που μεγαλώσατε και πως ασχοληθήκατε με την υδατοσφαίριση;
«Mεγάλωσα στον Πειραιά. Η καταγωγή μου είναι απ’ την Ύδρα και από μικρός κολυμπούσα αρκετά στα βράχια του συγκεκριμένου νησιού. Οπότε από τότε μου κόλλησε το «μικρόβιο» της κολύμβησης και του υγρού στίβου. Ήταν αναπόφευκτο. Κι έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με το πόλο.»

Γιατί συγκεκριμένα θέλατε ν' ασχοληθείτε με το πόλο;
«Διότι από τότε που ήρθα στην Ύδρα και μετά στον Πειραιά έπαιζα συνέχεια στην θάλασσα μαζί με τους συμμαθητές μου. Από τότε είχα ξετρελαθεί και αποφάσισα ότι με αυτό θ’ ασχοληθώ. Έπαιξα 25 χρόνια επαγγελματικά πρώτα στον Εθνικό και μετέπειτα στον Υδραϊκό, την ομάδα στην οποία έχω το πόστο του προέδρου αυτήν την στιγμή.

Με τον Υδραϊκό κατέκτησα πρωταθλήματα και κύπελλα. Ξεκίνησα να παίζω από 12 χρονών και στο τέλος ολοκλήρωσα την καριέρα μου στην Γλυφάδα. Στα 34 μου σταμάτησα μια καριέρα 22 χρόνων στο πόλο. Απ’ τις ακαδημίες μέχρι το... επαγγελματικό κομμάτι.»


Ποιο ήταν το «κλικ» που σας έκανε να ξεχωρίσετε το πόλο απ’ την κολύμβηση;
«Για μένα το πόλο είναι πιο σκληρό άθλημα με αδρεναλίνη και μέσα σ’ αυτό σε βοηθάει να κάνεις ωραίες επαφές και γνωριμίες. Γίνεσαι πιο σκληρός και πιο γραμμωμένος σωματικά, σε αντίθεση με την κολύμβηση που ναι μεν έχεις και κει ωραίο σώμα όμως είναι ένα άθλημα μονότονο και κουραστικό να κάνεις συνέχεια μια κίνηση και ένα στυλ οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό.»

Είπατε στην αρχή ότι έχετε πόστο προέδρου στον Υδραϊκό. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και τι κλίμα και νοοτροπία επικρατεί στις τάξεις της ομάδας;
«Μέσα στην ομάδα προσπαθούμε να μαζευόμαστε και να οργανώνουμε κάποιους αγώνες φιλικούς διότι στόχος μας είναι να βρισκόμαστε όπως παλιά. Με νέους και παλιούς αθλητές να σμίγουμε και να περνάμε καλά παίζοντας πόλο. Και πρώτος εγώ λόγω του τεράστιου φόρτου εργασίας μου, το επιθυμό στον ελεύθερό μου χρόνο. Επίσης μέσα στο συγκεκριμένο σωματείο έχουν αναδειχθεί σπουδαίοι αθλητές που αγωνίζονται και τώρα όπως ο Κωνσταντίνος Φλέγκας, ο Αντώνης Βλοντάκης, ο Κοκκινάκης, ο Μπλάνης, και είναι μεγάλη τιμή αυτός ο σύλλογος μέσα από προσπάθειες όλων να αναδεικνύει νέα ταλέντα του πόλο και να τιμάει πάντοτε τις παλιές καραβάνες του ελληνικού πόλο.»

Πως βλέπετε την πορεία του ελληνικού πόλο στο μέλλον αλλά και αυτή την στιγμή σε συλλογικό αλλά και εθνικό επίπεδο σε άνδρες και γυναίκες;
«Αυτήν την στιγμή ο Ολυμπιακός στους άνδρες και τις γυναίκες βρίσκεται σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Έχει σοβαρή διοίκηση, σοβαρό έμψυχο δυναμικό σε προπονητικό τΙμ αλλά και παίκτες. Εδώ και μια δεκαετία περίπου, δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και φέτος τον βλέπω πολύ ψηλά και στην Ευρώπη.

Στις γυναίκες αν και δεν παρακολουθώ εκτιμώ πάρα πολύ το ότι οι Πειραιώτες έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια μεγάλη πρόοδο και στο συγκεκριμένο τμήμα. Η ευρωπαϊκή τους διάκριση εφέτος, συν του ότι σάρωσαν τα πάντα στις γυναίκες απ’ τις μικρές κατηγορίες μέχρι και το μεγάλο τμήμα τους, λέει πολλά. Άξια ανταγωνίστριά τους η Βουλιαγμένη αλλά ο Ολυμπιακός για μένα είναι ένα κλικ πιο πάνω.


Τώρα όσον αφορά το εθνικό επίπεδο πιστεύω πως η εθνική ομάδα των αντρών μπορεί να κάνει την διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο διότι οι παίκτες είναι πιο δεμένοι μεταξύ τους. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι το ότι αγωνίζονται, στην πλειονότητά τους.
 Η εθνική ομάδα των γυναικών περνάει μια κάμψη τον τελευταίο καιρό όμως ο κ. Κεχαγιάς που ανέλαβε την ομάδα απ τον κ. Μορφέση πιστεύω ότι ξέρει καλά τις κοπέλες κι ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα ξαναβρεί τον δρόμο της.»

Ποιοι είναι για σας οι κορυφαίοι παίκτες στο πόλο και γενικά στον υγρό στίβο;
«Εμένα από παλιά μου άρεσαν  οι πληθωρικοί αθλητές  όπως ο Εστιάρτε, ο Μιλάνοβιτς και απ τον ελληνικό χώρο ο Σταθάκης, ο Σιταρένιος. Επίσης απ’ τους πιο σύγχρονους μου αρέσει ο Βολτυράκης, ο Χατζηθεοδώρου, ο Καϊάφας, ενώ πρότυπο για μένα αποτελεί ο μεγάλος Γιώργος Μαυρωτάς που έχει αγωνιστεί και σε 6 Ολυμπιάδες.»

Από ομάδες σε εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο ποιες ξεχωρίζετε;
« Υπήρχαν αρκετά μεγαθήρια στην Ευρώπη. Η Βάσας απ’ την Ουγγαρία, η Ποζίλιπο κι η Προ Ρέκο απ’ την Ιταλία, η Μπαρτσελονέτα, κι η Μπαρτσελόνα απ’ την Ισπανία κι από Ελλάδα παλαιότερα Εθνικός και τώρα Ολυμπιακός. Από εθνικές ομάδες ξεχωρίζω την Σερβία, την Ουγγαρία, την Ισπανία και φυσικά την Ελλάδα ως ανερχόμενη.»

Τους αθλητές μας στα υπόλοιπα αθλήματα του υγρού στίβου πως τους βλέπετε μπορούν να κάνουν υπερήφανοι την πατρίδα μας;
« Ναι φυσικά πιστεύω πως και στα υπόλοιπα αγωνίσματα μπορούν οι Έλληνες αθλητές μας να πετύχουν σπουδαία πράγματα όπως ο Γιαννιώτης και η Αραούζου στην κολύμβηση αντοχής.»

Τι πρέπει να γίνει ώστε να ανέβει κι άλλο ο υγρός στίβος και το πόλο;
« Πιστεύω ότι η πολιτεία πρέπει να νοιαστεί πιο πολύ για τον συγκεκριμένο αθλητισμό διότι λόγω θάλασσας και κλίματος το πόλο ταιριάζει πιο πολύ στον Έλληνα και μετά το μπάσκετ. Θα πρέπει να θεσπίσει κάποια κονδύλια και κάποιες επιχορηγήσεις στους συγκεκριμένους αθλητές και να νοιαστεί πιο πολύ για τις προσπάθειές τους.

Όχι να νοιάζεται μόνο στις επιτυχίες τους. Διότι εκτός από φιλότιμοι αθλητές είναι και φιλότιμα και μορφωμένα παιδιά οι περισσότεροί τους και καταρτισμένα σε σχέση με παιδιά άλλων αθλημάτων. Αξίζουν πολύ περισσότερο την στήριξη των αρμοδίων και της πολιτείας σε σχέση με τους άλλους αθλητές στα πιο λαϊκά μας σπορ που είναι πιο άνετοι οικονομικά.»


Ποια είναι η καθημερινότητά σας γενικότερα;
« Καταρχήν είμαι παντρεμένος και έχω μια κόρη η οποία αγωνίζεται στην Βουλιαγμένη και της αρέσει πάρα πολύ το πόλο. Την βοηθάω όσο μπορώ και πιστεύω ότι θα φτάσει ψηλά. Το Σαββατοκύριακο έχω ελεύθερο χρόνο και μου αρέσει πολύ να κολυμπάω με τους φίλους μου και φυσικά με την κόρη μου διότι με ξεκουράζει και με αποφορτίζει απ την σκληρή καθημερινότητά μου.»

Είστε πρόεδρος του Υδραικού, μέτοχος στο Ρέα και γυναικολόγος ταυτόχρονα στο ΄Εμβρυο Άρτ. Πως καταφέρνετε και τα συνδυάζετε όλα μαζί;
« Η Ιατρική μου άρεσε από μικρός πλην του αθλητισμού γενικότερα. Όταν ξεκίνησα την Ιατρική δεν περίμενα ότι θ’ ασχοληθώ με την γυναικολογία αλλά με κέρδισε η εξωσωματική διότι για μένα η εξειδίκευση είναι η αρχή των πάντων. Το 70% το περνάω στην δουλειά στο Έμβρυο Άρτ και στο μαιευτήριο Ρέα στο οποίο είμαι και μέτοχος και το 20% στην θάλασσα. Για μένα άμα έχεις θέληση, υπομονή και πίστη και γουστάρεις πραγματικά αυτό που κάνεις τότε δεν υπάρχει τίποτα που να σε εμποδίζει να κάνεις πραγματικά αυτό που θες. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά δικαιολογίες.»

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου